Målvakten: "Bett VIBK att leta efter en ersättare"

Han har inte givit något slutgiltigt besked, men det börjar luta åt att Patrik "Bobby" Karlsson inte vaktar VIBK-målet kommande säsong. "Det blir en svår ekvation att spela själv", säger han.

Patrik Karlsson har svårt att få tiden att räcka till för en full satsning till kommande säsong så det lutar åt att han inte kommer spela vidare kommande säsong.

Patrik Karlsson har svårt att få tiden att räcka till för en full satsning till kommande säsong så det lutar åt att han inte kommer spela vidare kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-05-08 18:30

Sedan tidigare är det klart att VIBK har tappat målvakten Linus Ohlsson och värvat Jesper Ahnfelt som ersättare. Den stora frågan har dock varit om trotjänaren Patrik "Bobby" Karlsson som nyligen fyllt 40 år ska fortsätta. Från början var det sagt att Karlsson skulle ge besked i början av maj, men han är inte riktigt redo för det än.

– Jag har inte bestämt mig än, men däremot har jag bett Michael Elmér att leta efter en ersättare i förebyggande syfte, för även om jag bestämmer mig för att spela kan de inte räkna med mitt fulla engagemang, säger Karlsson.

Bakgrunden till hans tvekan är tidsbrist.

– Jag har två döttrar och en son som också spelar innebandy och jag är ledare i deras deras tre lag. Det kräver en del tid och utöver det går mycket av fritiden åt att se till djuren hemma på gården. Det blir en svår ekvation att spela själv också.

VIBK-tränaren Michael Elmér är medveten om situationen och har givit både Patrik Karlsson och poängspelaren Victor Wall längre betänketid.

– "Bobby" har en utmaning i sin familjesituation så vi jobbar på andra lösningar. Jag ska träffa en ny målvakt snart och sedan har jag även en dialog med Ludwig Strömsten som har ett år kvar på sina studier och kan bli aktuell för en återkomst, säger han.

Hur ser du på lagbygget nu?

– Vi ligger ändå ganska bra till. Vi behöver förmodligen en målvakt och en back och en forward till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!