Målvaktskris och ny förlust för HM IS

Vikarierande målvakten Adam Rosenqvist höll bara en halvlek. Sedan fick han från sidan se sitt HM IS förlora mot Hultsfreds FK med 0-1 (0-0). "Oerhört frustrerande", säger Jesper Stejdahl, HM IS tränare.

Adam Rosenqvist i HM IS tröstar HFK:s John Svensson.

Adam Rosenqvist i HM IS tröstar HFK:s John Svensson.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-07-04 17:21

Inledningen av matchen mellan HM IS och Hultsfreds FK var blöt och tämligen händelsefattig. Hemmalaget försökte komma runt på kanterna och skapa inläggssituationer men det var bortalaget som skapade den farligaste chansen under de första 20 minuterna, men skottet steg strax ovanför ribban. 

Efter drygt en halvtimmes spel var det ytterst nära att HFK tog ledningen då Dino Teljigovic höll sig framme på en retur, men Adam Rosenqvist i HM IS mål nådde bollen först. Som vi har rapporterat tidigare var han en nödlösning till den här matchen, då skorna egentligen har lagts på hyllan. 

Kort därpå var det återigen nära men nyss nämnde Rosenqvist lyckades tippa undan Sebastian Strömboms luriga skott. Några minuter före halvtidsvilan vinkade så hemmalagets målvakt för byte efter en sträckning i baksida lår.  

– Uppehållet kommer lägligt på så sätt för vår förstemålvakt William Bengtsson håller jag högst i serien och han är tillbaka i höst, menar Jesper Stejdahl. 

Överlag var det inget överdrivet högt tempo under de första 45 minuterna men ändå såg flera spelare slitna ut. Kanske är det matchovanan som spökar. 

– Matchtempot är något helt annat och det är klart att det suger lite i spelarna men tycker ändå att vi orkar mer än HM IS, säger Alexander Sundqvist, assisterande tränare i HFK. 

Andra halvlek hann knappt blåsa igång innan Oscar Karlsson påpassligt gav HFK ledningen. Ingen bra start för HM IS Pontus Larsson som var tvungen att ställa sig mellan stolparna. 

Det blev väckarklockan för hemmalaget som började ta över matchbilden och var väldigt nära kvittering minst en gång. Men 0-1 skulle komma att bli slutresultatet.

– Jag är väldigt frustrerad. Visst skapar vi inte jättemycket men vi har ett fint passningsspel och var väldigt mycket bättre än HFK i andra halvlek, säger Stejdahl.

Hans lag har nu två förluster och noll gjorda mål på vårsäsongens två enda matcher. 

– Vanligtvis hade jag inte varit orolig men nu blir jag det. Det är inga bra lag vi har mött, ändå har vi noll poäng och jag förväntar mig tuffare motstånd i höst. 

HFK har däremot ett mer gynnsamt läge och tar med sig fyra poäng till höstsäsongen. 

– Varje match betyder så oerhört mycket nu och i dag tycker jag att vi gör en mycket bättre insats än sist, organisatoriskt sett, säger Sundqvist. 

HFK:s Krister Borgh, till vänster, och HM IS Jesper Stejdahl till höger.
HFK:s Krister Borgh, till vänster, och HM IS Jesper Stejdahl till höger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!