Många bidrog till segern: "Bredden är vår styrka"

Äntligen seger efter tre raka förluster. Men om det var en måstematch mot Hanhals? Nja, inte om du frågar VH-tränaren Phil Horsky. "Det var ingen pressad situation, men så klart skönt med seger", säger han.

Vimmerby 18 oktober 2020 18:49

Det var en jämn match inledningsvis. Hanhals och Vimmerby bytte chanser med varandra. Men sedan fick Vimmerby powerplay. De höll kvar trycket efter det. I 12:e minuten gjorde VH också 1-0 genom Mattias Wigley, som inlett säsongen starkt med fem mål. 

Sedan blev det aldrig spännande. 

Bara 28 sekunder senare utökade Gustav Jansson till 2-0. Hans första i VH-tröjan. 

– Kul för Gustav att få utdelning för sitt hårda jobb. Han gör många bra saker, och var förtjänt av att få göra mål, säger tränaren Phil Horsky. 

Gustav Janssons kasse var starten på en bekvämlig resa för Vimmerby. För Hanhals var småt paralyserade efter de två målen. Vimmerby kunde diktera villkoren. 

– Vi var redo och väl förberedda inför den här matchen. Sedan spelade vi precis som vi ville, vilket är roligt. Även mot Nybro (förlust 2-1) gjorde vi mycket bra, men nu fick vi utdelning offensivt också, konstaterar Phil Horsky. 

I minut 29 gjorde Jakob Karlsson sitt första mål för säsongen, när han gjorde 3-0 i powerplay. Kort senare placerade Todd Winder in en backhand till 4-0. 

Det var spiken i kistan. 

För även om Hanhals reducerade i tredje perioden var resten av matchen en transportsträcka. Slutresultatet skrevs till 4-1. Och Phil Horsky var nöjd med lagets insats:

– En stabil match. Framför allt är jag nöjd med tålamodet och disciplinen. Byte efter byte gjorde vi bra saker. 

Hur viktig var denna seger med tanke på att ni hade tre raka förluster innan?

– Det är så klart kul att vinna. Bra för gruppkänslan, men samtidigt var det ingen pressad situation. Vi har förlorat, men ändå spelat bra. Man bygger självförtroende genom att vinna, men även genom att göra bra saker. Det har vi gjort innan också. Man måste titta på processen.

Horsky gläds åt insatsen och segern. Att det var fyra olika målskyttar och att tre olika kedjor bidrog med poäng gör inte saken sämre:

– Bredden är vår styrka, säger tränaren.

Matchfakta

Hanhals IF-Vimmerby Hockey 1–4 (0–2, 0–2, 1–0)

Skotten: 34–36 (10–12, 10–10, 14–14)

Målen: 0–1 (11:38) Mattias Wigley (Anton Carlsson, Jonas Nyman), 0–2 (12:06) Gustav Jansson (Jakob Karlsson, Oscar Gustafsson), 0–3 (28:13, PP) Jakob Karlsson (Oskar Carlsson, Gustav Jansson), 0–4 (29:03) Todd Winder (Ludvig Vännström), 1–4 (54:51) Erik Hansson (Filip Persson, Måns Krämer). 

Utvisningsminuter: 4–4.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Jonatan Häggström WeddingJonatan Häggström Wedding
Ämnen du kan följa
Hanhals-Vimmerby Hockey
Ishockey

Betyg: De var bäst i VH-segern mot Hanhals

Ishockey

Vimmerby Hockey är tillbaka på vinnarspåret

Ishockey

Så var Vimmerbys segermatch mot Hanhals

Ishockey

Så ska VH få fart på målskyttet: "Bli mer desperata"

Läs mer!
Ishockey

Nya bekräftade coronafall i VH – match i farozonen

Ishockey

Extrainsatt möte med klubbarna: "Vi vill ha mer tid"

Ishockey

Beskedet: Efter kaoset – så agerar tävlingsnämnden

Ishockey

Så gick det i södra Hockeyettan

Ishockey

Tystnaden kring stödpengarna: "Finns ingen anledning"

Visa fler