Mardrömskvällen: "Man kan inte vinna när två tar poäng"

Under tisdagskvällen körde Dackarna sin första av två matcher denna vecka. Det slutade med en 32-poängsförlust mot Masarna. "Allt handlade bara om att hålla det under 20 poäng", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.


Det var ingen rolig kväll på jobbet.

Det var ingen rolig kväll på jobbet.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-08-03 21:56

Det började bra för Dackarna med 9-9 efter tre körda heat men där tog smekmånaden slut mellan Masarna och Dackarna. Avestalaget kallade fram en ångvält ur garaget på Avesta Motorstadion och fullständigt malde ner Dackarna. 

Dackarna hade det jobbigt med varken Janowski och Doyle men även Jakobsen på plats. Nyförvärvet Tai Woffinden hade också förhinder. Men som plåster på såren var Jacob Thorssell tillbaka på ovalen och som han gjorde det. Tio poäng tog han till sitt lag och kamraten Luke Becker tog tretton poäng.

Efter sladdpausen gick det utför som när de alpina världscupsherrarna kör störtlopp i Kitzbühel. Femetta efter femetta noterades Masarna för. Man kunde tro att heaten var repriser av varandra. Så man behövde gnugga ögonen för att se om det var sant det man bevittnade. Femett-statistiken för kvällen blev 9-1 till Masarna och Dackarna vann endast två heat under hela kvällen. 

Jacob Thorssell var som sagt lovande efter comebacken och var påväg mot en viktig, viktig femetta för sitt Dackarna och precis innan han kunde jubla så tog det stopp och han seglade ner till sista platsen i det tionde heatet.

Inför nomineringsheaten hade Teurnberg inte mycket att sätta emot. Det resulterade i tre förluster med inte överraskande siffrorna 1-5. Totalt slutade matchen 61-29 till hemmalaget på Avesta Motorstadion: Masarna.

För lagledare Mikael Teurnberg var utgången väntad. 

– Man är ju besviken. Men att det skulle sluta i förlust var inte särskilt förvånande egentligen. Jag gjorde allt jag kunde, vände och vred för att vi skulle hålla ner siffrorna. Men när bara två gubbar tar poäng, då funkar det inte. Till slut handlade allt om att hålla det inom 20 poäng så vi skulle få en bonuspoäng. Men även det gick inte.

Många i Dackarna hade en dålig kväll när Thorssell och Becker glänste.

– De gjorde att vi kunde hålla oss kvar i matchen. Efter Thorssells frånvaro var det riktigt fint att se hans framfart på banan. Men när hans cykel blev skrot så var det kostsamt inför hans sista heat då han fick köra reservcykel.

Inför torsdagens match kommer Jakobsen tillbaka.

– Jag hoppas Frederik stärker laget. Vi har hemmabana vilket är en fördel men vi kommer få kämpa utan våra GP-stjärnor men det är bara komma igen så dagens förlust inte avspeglar sig på Lejonen.

Jacob Thorssell
Jacob Thorssell
Förarnas poäng

Dackarna: 29p

Luke Becker 13p, Jacob Thorssell 10p, Tero Aarnio 3p, Rasmus Jensen 2p, Max Bogdanowicz 1p, Avon van Dyck 0p.

Masarna: 61p

 Antonio Lindbäck 12p, Piotr Pawlicki 12p, Przemyslaw Pawlicki 11p, Philip Hellström-Bängs 9p, David Bellego 9p, Dimitri Bergé 8p

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!