Maria kom in på sin drömutbildning

I april skrev Vimmerby Tidning om Maria Lindelöf som sökt sin drömutbildning. Nu har antagningsbeskedet kommit, och Maria kom in.

Maria Lindelöf har varit mammaledig i tre och ett halvt år. Nu ska hon äntligen börja sin drömutbildning i Vimmerby.

Maria Lindelöf har varit mammaledig i tre och ett halvt år. Nu ska hon äntligen börja sin drömutbildning i Vimmerby.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2021-07-27 12:00

Förra veckan kom antagningsbeskedet till höstens utbildningar. En av dem som blev antagen till sin drömutbildning är Maria Lindelöf från Vimmerby. Om knappt en månad börjar hon studera till socialpedagog på Vimmerby folkhögskola. Efter tre och ett halvt år som mammaledig känner hon sig redo för nya utmaningar.

– Man blir lite isolerad när man är mammaledig, speciellt nu när det varit corona och det inte varit några babyaktiviteter. Så det känns jätteskönt att börja plugga, säger hon.

Maria Lindelöf har alltid vetat att hon vill arbeta med människor och att hon vill hjälpa andra. Att det blev just socialpedagog, beror delvis på att utbildningen finns i Vimmerby med närhet till hemmet och förskola för barnen. Sedan innan är hon utbildad undersköterska, men hon har länge vetat att hon vill fortsätta studera.

– Redan när jag fick första barnet bestämde jag mig att jag skulle plugga när jag fått två barn. Jag visste att jag ville ha två barn tight och tidigt. Sen vill jag gärna ha ett tredje, men det tar vi efter plugget.

Socialpedagog på Vimmerby folkhögskola är en tvåårig yrkesutbildning. Maria Lindelöf hoppas att det ska ta henne närmare sin dröm - att starta grön omsorg hemma på gården i Ingebo Hagar. Drivkraften att hjälpa andra kommer från personliga erfarenheter.

– Jag har själv mått väldigt dåligt under tonåren. Jag vill hjälpa andra som är i samma sits för jag vet hur jobbigt det kan vara, säger Maria Lindelöf. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!