Den gångna helgen genomfördes Kalmar Backyard Ultra, loppet där deltagarna så många gånger som möjligt ska springa ett varv (6706 meter). Efter varje timme startar ett nytt varv, och ju snabbare man är desto mer får man vila mellan varven.
Loppet avslutas när alla löpare utom en har gett upp alternativt inte hinner tillbaka på 60 minuter.
En av årets deltagare var Markus Agebjörn. 35-åringen är ursprungligen från Vimmerby och kommer ofta hem för att besöka familj och vänner.
Men vid 20 års ålder gick flyttlasset till Göteborg, där han nu jobbar som idrottslärare på en högstadieskola. Det var genom jobbet som hans engagemang för psykisk ohälsa började.
– Många unga mår dåligt och under vintern undervisade jag om hälsa i allmänhet och psykisk ohälsa i synnerhet. Jämfört med den äldre generationen är ungdomarna bättre på att berätta vad de känner. Innan jul kom jag på en idé för att försöka lyfta ämnet, som det fortfarande finns ett stort stigma över, berättar Markus Agebjörn.
Upplägget var såhär: För varje kilometer Markus sprang i Kalmar skulle han skänka fem kronor till välgörenhetsorganisationen Suicide Zero.
På sina sociala medier uppmanade han sina följare att hänga på.
"Spring längre, snabbare, fler gånger, mer höjdmeter, lyft tyngre eller vad som helst. Slå ett rekord och bidra till insamlingen för att 1500 självmord per år inte längre ska vara en verklighet", skrev han i ett av inläggen.
Hur det gick? Jo, ganska bra. Både för Markus personligen och för insamlingen.
– Jag höll på i 16 timmar och fick ihop 107 kilometer. Jag hade som mål att få in 10 000 kronor. Just nu är insamlingen uppe i 22 000 kronor, säger han till Vimmerby Tidning.
Det finns fortfarande möjlighet att hänga på Markus och bidra till välgörande ändamål.
– Insamlingen är öppen fram till söndag och det går fortfarande att bidra.
Att insamlingen skulle gå till Suicide Zero kändes självklart.
– Eftersom jag själv inte är helt utbildad inom ämnet vill jag sprida rätt information som kan hjälpa människor.
Det här är inte första gången den före detta Vimmerby IF-talangen samlar in stora summor till välgörande ändamål.
– Jag har kört Mustaschkampen två år i rad, där man "samlar" distans under en månad och skänker pengar utifrån hur långt man springer. I höstas sprang jag 60 mil, två per dag, under en månad och lyckades dra in 14 000 till Prostatacancerförbundet.
En annan positiv effekt är att utmaningarna också kan få människor att växa på ett personligt plan.
– Det jag uppmanade till med den senaste insamlingen var att försöka slå något form av rekord. Och det kan handla om löpmeter, antal steg, hur ofta man ger sig ut eller vad som helst. Vid ett rekord gör du något som du aldrig gjort innan. Jag tror att man växer som människa av det.
– Jag vill också inspirera till rörelse, som faktiskt hänger ihop med mental hälsa.
Vad har du fått för reaktioner?
– Det blev mycket större än jag tänkt. Jag har fått hundratals meddelanden om hur bra och viktigt det är. Jag har även blivit kontaktad av personer som mist nära och kära i psykisk ohälsa. Det har varit starkt och gripande att ta del av deras berättelser. Om man är drabbad är det så viktigt att prata om det.
Har du fler utmaningar på gång?
– Med tanke på intresset och engagemanget känns det som ett måste. Ämnet kommer fortsätta vara aktuellt, tyvärr.