Michael driver podd om "intressanta människor"

Michael Bergvall driver podden "Intressanta människor", som fått en lysande start. I podden vill han profilera folk som varit med om svårigheter i livet och som tagit sig ur dem.

Michael Bergvall tycker det är roligt att profilera folk som varit med om jobbigheter i livet.

Michael Bergvall tycker det är roligt att profilera folk som varit med om jobbigheter i livet.

Foto: Sanna Hogman Fernandi

Familj2021-05-11 19:08

– Jag startade podden "Intressanta människor" för några månader sedan. Den har fått ett väldigt bra mottagande och vuxit väldigt snabbt, säger han. 

Vad beror det på tror du?

– Jag tror att jag har lyckats få med såna personer som folk tycker är intressanta. Jag tycker det är roligt att profilera de som varit med om svårigheter i livet och som tagit sig ur dem och börjat leverera till samhället, säger Michael.

Han tror att man blir stark och växer av att ta sig igenom motgångar, när man har haft lite uppförsbacke i livet.

undefined
Michael Bergvall tycker det är roligt att profilera folk som varit med om jobbigheter i livet.

Gästerna i Michaels podd, Intressanta människor, berättar om sina livshistorier och tanken är bland annat att ge folk som mår dåligt lite ljus i mörkret. 

– För mig fyller det en terapeutisk funktion. Folk som inte sitter och väntar på att någon annan ska göra jobbet åt dem, utan själva tar tag i förändringarna i sitt liv, är enligt mig intressanta och bör uppmärksammas, säger Michael.

Det värsta han vet är personer som gnäller och inte ser möjligheter. 

– För att få något att ske måste du själv ta tag i dirigentpinnen. Även folk med ett exceptionellt bra driv är självklart intressanta att profilera. För att få något att ske måste du själv ta tag i dirigentpinnen. Att vänta på att någon ska sopa vägen framför dig är inget alternativ, säger han.

undefined
Michael Bergvall och Yasmin Nilsson som vid 15 års ålder bröt nacken i en dykolycka. Hon är med i Michaels podd Intressanta människor.

Människor som varit med i podden är bland andra Micke "Syd" Andersson från Gyllene tider, som pratade om sin psykiska ohälsa och Yasmin Nilson som var med om en dykolycka när hon var 15 år och blev förlamad. 

Michael har själv gått igenom skilsmässor, klivit av företag och mått dåligt. 

– Du har två val, antingen så beslutar du dig för att göra något åt situationen eller så sätter du på dig en offerkofta och tycker synd om dig själv, säger han.

undefined
"Om du har lite uppförsbacke i livet så tror jag att du blir stark av att ta dig igenom dem", säger Michael Bergvall.

Michael driver ännu en podd. Han jobbar bland annat som däck- och skadesektionsansvarig åt Sveriges Fordonsverkstäders Förening där han driver bilverkstadspodden. 

– Våren 2020 satt jag och tänkte på hur man på bästa sätt kan profilera folk inom fordonsbranschen. Jag tycker om att prata och är väldigt intresserad av människor, då kom tankarna på att starta en egen podd, vilket blev Bilverkstadspodden, säger han.  

Michael sände tre avsnitt och sålde sedan rättigheterna.

– Jag är ansvarig för podden men får betalt för att driva den, säger Michael.

Han släpper ett avsnitt varje måndag men planen är även att släppa rörligt material i form av avsnitt på Youtube.

– Framöver varierar vi så att vi släpper ett poddavsnitt varannan vecka och ett avsnitt på Youtube varannan vecka efter sommaren.

Bilverkstadspodden är extremt nischad berättar han och det var den som gav honom mersmak, att starta en podd till vilket blev Intressanta människor.

Hur mår du själv idag?

– Jag mår fantastiskt bra, energin är helt annorlunda men man får göra vissa val i livet. Själv väljer jag numera bort de destruktiva sakerna i livet som exempelvis dåliga vänskapsrelationer, säger Michael.

undefined
Michael Bergvall driver "Bilverkstadspodden" och podden "Intressanta människor".

Förutom poddande och arbete så håller Michael lite gitarrkurser och skriver egen musik. En person i hans närhet som betytt mycket för honom, är hans fru Jenny. 

– Vi har väldigt roligt tillsammans och kan skratta åt det mesta. Att ha folk omkring sig som inte ger energi utan enbart tar energi är helt förkastligt och en säker väg till att må dåligt. De personerna får helt enkelt inte plats i mitt liv, säger Michael. 

Personligt

Michael Bergvall

Familj: Fru Jenny Bergvall, sönerna Calle, Felix och Olle från ett tidigare äktenskap, hundarna Bim och Ville. 

Bor: I Ankarsrum 

Bakgrund: Uppvuxen i Virserum där han bodde de första 20 åren. Bodde sedan 23 år i Vetlanda. 2014 flyttade han till Västervik.

Intressen: Gymma, skriva musik, hundarna och poddandet.

Gör: Sektionsansvarig inom Sveriges fordonsverkstäders förening, egen företagare och poddare

Livstips: Förvänta dig inte att någon annan ska sopa banan åt dig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!