Midsommar i Mariannelundsbygden

Musik, gudstjänster och dans kring midsommarstången. Här är ett axplock av evenemang kring Mariannelund.

Midsommarstången reses bland annat i Ingatorp.

Midsommarstången reses bland annat i Ingatorp.

Foto: Rebban

2018-06-21 10:22

Mariannelund

Bellö församling har traditionellt "Musik i midsommarnatt" i Bellö kyrka på torsdagskvällen. Annika Paulsson, medverkar med sång och pianomusik och Monica Gango med cellomusik.

På midsommarafton arrangeras firande på flera platser. I Ingatorp samlas och binds blommor till stången vid en utflykt på förmiddagen innan festligheten äger rum på eftermiddagen. Svante Sigurdsson och Anders Nilsson spelar till danslekarna.

I Mariannelunds hembygdsgård leder Anne-Marie och Putte Skog dansen runt stången. Även på Mycklaflons camping, i Hults hembygdsgård och på Eksjö camping blir det dans kring midsommarstången.

I Karlstorp sker firandet på midsommardagen. Det inleds med en gudstjänst i kyrkan där Johan Ekenwärn spelar pianomusik med sommartema. Därefter fortsätter traditionen med en fest i hembygdsgården. Dragspelsklubben Knekten spelar och underhåller.

Under helgen är flera friluftsgudstjänster planerade om vädret tillåter. På lördag äger friluftsgudstjänster rum i hembygdsgårdarna i Bellö och i Mariannelund. På söndag hålls en gudstjänst på festplatsen i Kråkshult.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!