Miltons Kalmarsund en av guldfavoriterna

En andraplats i SSL och en av guldaspiranterna inför det stundande SM-slutspelet. "Det har varit en lärorik resa", säger Henrik Milton om sin debutsäsong som assisterande tränare för FBC Kalmarsund.

Henrik Milton är assisterande tränare för Kalmarsund som har gjort succé i SSL i innebandy och går in i SM-slutspelet mot Linköping på torsdag.

Henrik Milton är assisterande tränare för Kalmarsund som har gjort succé i SSL i innebandy och går in i SM-slutspelet mot Linköping på torsdag.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2021-03-17 13:30

I höstas klev Henrik Milton in och blev en del av ledarstaben i FBC Kalmarsund. När sista omgången av SSL spelades i lördags stod det klart att laget hamnade på andra plats i serien, sex poäng bakom Storvreta. Henrik Milton tonar dock ned sin egen roll när det gäller lagets framgång.

– Jag kan inte ta åt mig så mycket av äran. Det är spelarna ute på planen som har gjort det. Vi har haft tre riktigt bra formationer som har klivit fram och turats om att leverera i matcherna. Vi har även många unga spelare i laget som tagit stora steg jämfört med förra säsongen, säger Henrik Milton som fått en förändrad roll i laget under resans gång.

– I början satt jag på läktaren under matcherna och förde statistik och bidrog med analyser. På senare tid har jag varit i båset eftersom vi tappat en del folk i ledarstaben under säsongen. Där har jag tagit ansvar för materialbiten under matcherna och på träningarna har jag fått göra lite allt möjligt, säger Milton.

undefined
Henrik Milton är assisterande tränare för Kalmarsund som har gjort succé i SSL.

På torsdagen inledes SM-slutspelet där Kalmarsund valde att möta Linköping i bäst av sju matcher. När lagen möttes i serien nyligen vann Kalmarsund med 11–2.

– Det kommer att bli betydligt jämnare duster i slutspelet. Vi gör vårt första slutspel och har bara en handfull spelare med den rutinen. Linköping är mer vana vid situationen och har ett fysiskt spel som brukar löna sig i sådana här lägen. Men visst har vi visat i serien att vi har ett lag som kan räcka långt.

En extra krydda för honom i kvartsfinalserien mot Linköping, blir att en annan Vimmerbykille i form av Jesper Alm finns i motståndarlaget.

– Jag var tränare för Jesper en tid när han var ungdomsspelare i VIBK, så det kommer bli roligt att mötas. Sedan är det lite synd att Johan Astbrant inte är kvar i tränarstaben längre. Det hade också varit kul att ställas mot honom, säger Henrik Milton som inte vet så mycket om sin egen framtid i Kalmarsunds ledarstab.

– Det är redan klart att våra nuvarande tränare kommer att lämna till kommande säsong och jag vet inte om jag kommer att få en roll i den nya konstellationen. Oavsett så känner jag att resan jag gjort med laget den här säsongen har varit väldigt lärorik och att jag fått med mig mycket som jag kan ha med mig i framtiden när det gäller ledarskap i stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!