Minns ni de sena VH-värvningarna? "Blev en succé"

Deadline Day är här. I natt stänger transferfönstret i hockey i Sverige. Det brukar alltid hända grejer den här dagen. Här är de sena värvningar Vimmerby gjort de senaste säsongerna.

Jesper Norbäck var en succé när han anslöt till VH förra säsongen.

Jesper Norbäck var en succé när han anslöt till VH förra säsongen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-02-15 16:00

Vilka förstärker? Vilka tappar i slagstyrka? Ryktena brukar surra kors och tvärs den här tiden. I Hockeyettan verkar det i skrivande stund ändå vara ganska så lugnt. 

Men visst...får Dalen behålla sin stjärna Martin Thörnberg? Lämnar Mörrums toppspelare Marcus Paulsson för en klubb högre upp i hierarkin? Kommer Karlskrona få in lite nytt? Ja, snart har vi hela bilden klar för oss. 

I förmiddags presenterade Vimmerby en backup på målvaktssidan i form av talangen Hugo Engsund från IK Oskarshamn. Registeringen ses som en säkerhetsåtgärd om någon av Tomas Rydén och Gustav Bågenvik åker på en skada. 

Om det dyker upp något annan spelare återstår att se. 

Nåväl. De här spelarna har kommit in sent i truppen i VH de senaste åren. 

2019/2020: 

Jesper Norbäck. Värmlänningen blev en succé i Vimmerby. Värvningen från Grums var klockren och Norbäck levde verkligen upp till ryktet som föregått honom som en poängspelare och stark målskytt. På sju matcher gjorde Färjestadsprodukten sex mål i playoff. 

2018/2019:

Kevin Karlsson. Kom från HC Dalen och gav ett mycket bra intryck. Den offensivt skicklige backen gjorde visserligen inte så många poäng i Vimmerbydressen, men visade ändå att han hade ett stort spel i sig. Värvades senare till Troja och där har Karlsson gjort 20 poäng på 33 matcher den här säsongen. 

Alexander Henriksson. Nja, i VH kom inte den tidigare ungdomslandslagsspelaren alls till sin rätt. Gjorde faktiskt inte ett enda poäng på tio matcher. Det var förvånande med tanke på tidigare poängskörd. Väl tillbaka i Skövde har Henriksson öst in poäng – och framför allt gjort många mål. Snittar ett mål i snitt de senaste två säsongerna och är uppe i 35 fullträffar på 70 matcher i SIK. 

2017/2018

Martin Modigs. Blev bara några få framträdanden för den VH-fostrade backen. 

Viljami Wacklin. Den finländske centern sågs som en spännande värvning. Men Wacklin levde inte alls upp till förväntningarna och hade svårt att platsa under sin korta tid i klubben. En flopp. 

2016/2017

Pontus Gulldén. Anlände till VH från Hanhals och var verkligen en frisk fläkt. Stod för åtta poäng på sju matcher i playoff och var kanske den allra bästa centern under den här perioden. Gulldén klickade perfekt i Vimmerby och värvningen gav önskvärd effekt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!