Missnöje med enkelserier: "Vi kan inte särbehandla"

På grund av försenad premiär blir det enkelserier i den lokala fotbollen även i år. Ett beslut som inte alla accepterat. "Vi kan inte särbehandla en egen serie", säger Tjonne Andersson på ÖFF.

Enkelserier väntar i höst för Rimforsa IF, Kisa BK och övriga lokala östgötalag.

Enkelserier väntar i höst för Rimforsa IF, Kisa BK och övriga lokala östgötalag.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-05-21 09:00

Under onsdagen kom beskedet från Östergötlands fotbollförbund – det blir enkelserier i distriktsserierna. Bland skälen som anges från förbundet nämns bland annat domarbrist, att bara en match per lag i veckan just nu tillåts nu och att inte alla föreningar har tillgång till konstgräs och godkänd elbelysning.

– Några reaktioner har kommit till oss, men de är väldigt få. Några är missnöjda att vi inte genomför hela serieprogrammen, medan andra är tacksamma och nöjda, säger Tjonne Andersson, som är tävlingsansvarig på Östergötlands fotbollförbund.

Enligt Sportens uppgifter är det främst i Norrköping och i den östra division 4-serien som missnöjet finns. Trots förkortad säsong vill en majoritet av klubbarna tränga in dubbelmöten.

Men ÖFF säger nej.

Tjonne Andersson:

– De har inte riktigt accepterat vårt beslut, men jag förstår inte hur det skulle gå till att de ska få igenom sina önskemål fullt ut. Vi kan inte ”särbehandla” en enskild serie utan måste se helheten och hantera alla på samma sätt. Hade vi enbart haft division 4 Östra att hantera så hade det varit busenkelt och vi hade inte heller haft risk för överbelastning på domarna.

– Så är det alltid med tävlingsfrågor, det finns två läger som står långt ifrån varandra i sitt ställningstagande. Jättetråkigt att aldrig kunna vara alla till lags, men that´s life, säger Andersson.

Förhoppningen är att komma igång med matcher efter 1 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!