Misstänkt för bilrån åtalas för ytterligare rån

Åtalet mot 25–åringen som sitter häktad misstänkt för att ha rånat en kvinna på hennes bil i centrala Vimmerby för drygt två veckor sen dröjer en vecka till. Då kommer mannen att åtalas för två rån, dels bilrånet i Vimmerby, dels ett rån mot en butik.

  Den häktade mannen väntade utanför butiken och angrep en kvinna och hotade henne att lämna ifrån sig bilen. Åtalet dröjer en vecka till. Då kommer mannen att åtalas för två rån.

Den häktade mannen väntade utanför butiken och angrep en kvinna och hotade henne att lämna ifrån sig bilen. Åtalet dröjer en vecka till. Då kommer mannen att åtalas för två rån.

Foto: Arkiv / Johanna Rotebäck / Filip Gustafsson

Vimmerby2021-10-15 16:05

– Det rånet har skett tidigare i en butik i Stockholmstrakten. Det rör sig om ett så kallats motvärnsrån, där han använt sig av visst våld när han ertappats med att stjäla mobiltelefoner, säger kammaråklagare Kjell Jannesson.

Mannen greps på vägen mellan Vimmerby och Västervik kort efter att han hotat en kvinna och tagit hennes bil utanför butiken Tempo i Vimmerby på morgonen den 30 september. På fredagen skulle åtalet vara väckt, men Kjell Jannesson har begärt förlängd häktningstid med ytterligare en vecka. Det har accepterats av den mittsänkte mannen som förhörts igen under fredagen.

– Han vidgår det mesta av de fakta som finns, men anser inte att det rör sig om rån, säger Kjell Jannesson.

Kjell Jannesson menar dock att även tillgreppet av bilen i Vimmerby är ett rån och kommer att åtala mannen för just rån.

– Jag menar att han hade avsikt att använda bilen ett längre tag, antingen köra långt med den, eller använda den att sova i, han har gjort så tidigare, och då är det att betrakta som rån. , säger Kjell Jannesson.

Mannen kommer även att åtalas för ett försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel som inträffade i närheten av Åbro någon dag före det misstänkta bilrånet vid Tempo.

– Det blir också åtal för narkotikabrott och stöld av matvaror i en servicebutik i Vimmerby, säger Kjell Jannesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!