Misstänkt förskingring i lokal förening

Polisen har fått in en anmälan om förskingring, som ska ha drabbat en förening i Vimmerby kommun. Det kan röra sig om ett femsiffrigt belopp.

Polisen utreder en misstänkt förskingring.

Polisen utreder en misstänkt förskingring.

Foto: Arkiv

Vimmerby2021-11-26 09:54

– Hur som helst är det viktiga pengar för vår verksamhet, säger ordföranden till Vimmerby Tidning.

Enligt polisanmälan har det försvunnit pengar i samband med en aktivitet som pågick under oktober och november. Det rubriceras som förskingring av normalgraden.

Hur mycket pengar det handlar om är oklart.

– Det har startats en förundersökning, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Enligt föreningens ordförande uppstod misstankar i samband med aktiviteten tidigare under året och föreningen har konfronterat den misstänkta personen.

– Det blev märkliga förklaringar anser vi och vi kan inte komma längre nu. Därför har vi gjort en anmälan och nu är det polisen som får utreda saken vidare, säger föreningens ordförande.

Hur mycket pengar som kan ha försvunnit är ovisst.

– Det är svårt att säga, men vi har tidigare fått in runt 80 000 kronor på motsvarande aktivitet och i år är inkomsten runt 50 000 kronor. Sen kan den skillnaden bero på andra orsaker, det är sånt polisens utredning får visa, säger ordföranden.

– Hur som helst är det väldigt tråkigt för föreningen och de pengar vi får in på aktiviteten täcker en väsentlig del av våra grundläggande kostader för ett helt år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!