Modigs om situationen: "Kan inte lägga oss ner och dö"

IK Oskarshamn har det minst sagt tufft i SHL. Laget slog bottenrekord förra matchen när man inkasserade sin 15:e (!) raka förlust. Vimmerbysonen Markus Modigs berättar för Sporten om den blytunga sviten. "Det räcker inte med bra insatser, vi måste nog göra perfekta insatser", säger han.

Vimmerbykillen Markus Modigs berättar om tunga säsongen med Oskarshamn, sina insatser på slutet och det hyllade handledsskottet.

Vimmerbykillen Markus Modigs berättar om tunga säsongen med Oskarshamn, sina insatser på slutet och det hyllade handledsskottet.

Foto: Montage/Bildbyrån/TT

Ishockey2021-01-02 19:45

Markus Modigs, som har Vimmerby Hockey som moderklubb, har tillsammans med sitt IK Oskarshamn haft det otroligt tungt den senaste tiden. IKO har inte vunnit en match i SHL på sina 15 senaste försök och slog ett bottenrekord när man föll mot Rögle i onsdags. Laget parkerar inför söndagens match mot Frölunda på elfte plats i ligan och har sex poäng ned till jumbon Brynäs. 

– Lite stressat är det ju efter att man förlorat 15 raka. Vi har faktiskt gjort några insatser som varit ganska bra, men när det blåser emot så är det inte lätt. Det räcker inte med bra insatser, vi måste nog göra perfekta insatser om vi ska vända det här, säger Markus Modigs och fortsätter:

– Vi ska bara jobba vidare nu. Vi kan inte lägga oss ner och dö. 

Söndagens match mot Frölunda är inte den lättaste uppgiften. Frölunda är regerande mästare och ligger i skrivande stund tvåa i SHL. 

– Alla matcher är viktiga nu, känns det som. Nu har vi fått in några nya spelare också så vi får se hur de går in i hierarkin, säger Modigs.

Han och laget kan ändå ta med sig att man vann mot Frölunda senast lagen drabbade samman. 

– Det är ett jättebra lag, så det lär bli tufft och tajt. Men ja, vi slog dem som sagt hemma förra gången. 

undefined
IK Oskarshamn förlorade för 15:e gången i rad när man föll mot Rögle.

För honom själv har det, precis som för laget, varit en säsong med en del uppförsbackar. Under en period var han i den så kallade frysboxen, men den sista tiden har han stått för ett par fina insatser. Totalt har det blivit sex poäng (4+2) för Modigs.

– Säsongen började något sämre än man hade hoppats på. På slutet tycker jag ändå att jag spelat bra och jag är nöjd över hockeyn jag presterat, säger han. 

Ett glädjeämne är också att han fått en del beröm på sociala medier för sitt handledsskott, i synnerhet efter en kanon i IKO:s möte med Växjö Lakers den 21 december. "Markus Modigs har definitivt ett av SHL:s bästa handledsskott", skriver en Twitter-användare. "Vilken jävla bössa Modigs har!", skriver en annan. 

Vad säger du om det?

– Haha, det är kul. Man får tacka. Det är något som jag varit bra på under i stort sett hela karriären. Det är givetvis mycket träning som ligger bakom det, säger huvudpersonen själv.

Det återstår att se om "bössan" kommer till användning mot Frölunda på söndag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!