Mötte lokala lagen 2019 – nu lägger klubben ner

Den här säsongen blir det inget seriespel för Chile Unido, som 2019 mötte både Hägerstads IF och Slätmons BK. "Det har varit jättesvårt att få folk", säger sportchefen Roberto Salinas till Fotbollskanalen.

Chile Unido.

Chile Unido.

Foto: Strand Mikael

Fotboll2021-04-28 11:30

Restriktionerna förlängdes ytterligare för alla klubbar utom de som klassas som yrkesidrottslag. 17 maj är det nya budet som regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade i förra veckan. Med undantag för yrkesidrotten blir det en fortsatt väntan på spela matcher.

En förening som påverkats negativt av att inte kunna ha verksamheten igång är Norrköpingsklubben Chile Unido, som bland annat mötte Hägerstad och Slätmon i division 6 säsongen 2019. 

Roberto Salinas, sportchef i klubben som bildades 1981, säger till Fotbollskanalen:

– Vi har kämpat och kämpat hela tiden, men vi märkte att det blev färre och färre spelare på träningarna. 

– Det har varit jättesvårt att få folk. Jag förstår vissa spelare, som är rädda för att träna. Det har därmed inte funnits någon kontinuitet. Vi har heller inte vetat när serien ska starta, så vi har tyvärr blivit tvungna att dra oss ur.

Att inte kunna ha matcher igång har knappast varit gynnsamt för föreningen, menar Salinas. Att inte heller veta och kunna ge ett datum när fotbollen kan återgå till det normala har varit ett störningsmoment.

– Förra året hade vi 35-40 spelare och vi använde ett 30-tal spelare, men sedan har de försvunnit och försvunnit, fortsätter Salinas.

– Det har även varit förbud mot att träna inomhus, vilket vi gör under vintern, så det är mycket som påverkat. 

Målsättningen är att åter ha ett lag anmält för seriespel i division 6 nästa säsong.

Chile Unido.
Chile Unido.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!