MP måste sluta agera världssamvete

Insändare2021-04-23 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Påskveckan 2021 presenterade Per Olsson Fridh (MP) förslag att vaccinationen i Sverige var tillräcklig och att man kunde överlåta Sveriges del till övriga världen. Motivet var att inte ett litet land kan kräva att alla ska vaccineras när andra länder saknar den möjligheten.

Ett märkligt förslag av en minister i Löfvens regering. Efter några dagar klargjorde Hallengren att alla som vill ska vaccineras. Samma svar gav M. Johansson i påskdagens frågestund.

Det här förslaget måste MP:s ledning vara överens om och det är väl därför språkrören är så tysta. Under mer än ett år har många i alla åldrar respekterat FHM:s råd att stanna hemma. Ungdomar får studera på distans, alla som kan ska arbeta hemma. Äldre får inte träffa vare sig släkt eller några vänner och ska undvika att resa. Så kommer det nog att bli även 2021.

Man kan undra hur alla dom tänker som har respekterat FHM:s rekommendationer under lång tid. MP verkar anse att det är bättre att agera världssamvete än att värna om sina egna landsmän.