Föräldraföreningarna täpper igen hålen i skolorna

I kommunen finns tre skolor föräldraföreningen går in och ordnar lussefika. En uppgift de tagit på sig själva efter att lussebulle försvann.

"Förr fick de också glass till pannkakorna på skolavslutningen men även den drogs in så glassen brukar Ica Nära Storebro stå för", säger Storebros föräldraförenings ordförande Sofie Arvidsson.

"Förr fick de också glass till pannkakorna på skolavslutningen men även den drogs in så glassen brukar Ica Nära Storebro stå för", säger Storebros föräldraförenings ordförande Sofie Arvidsson.

Foto: Vimmerby Tidning, arkiv

Vimmerby kommun2021-10-15 16:45

I alla fall under de senaste fyra åren har föräldraföreningen i Storebro tagit på sig kostnaden för lussefikat.

– Det där är en fråga som stötts och blötts i många år. Det drogs in och vi tyckte det var tråkigt att de inte fick någon fika alls, säger Storebros föräldraförenings ordförande Sofie Arvidsson.

Totalt rör det sig om 84 barn som får en lussefika.

– Det är ingen jättekostnad men väldigt trevlig tradition. Vi hade möte i tisdags och även i år står vi för lussefikat, säger hon.

Även på Frödinge skola står föräldraföreningen för lussefikat.

– Skolan bjöd tidigare på lussefika men sedan drog man in på det. Men vi tycker det är självklart att barnen ska ha lussefika. Nu är det faktiskt en mormor till ett barn som bakar alla lussebullar, säger ordförande i föreningen Linda Karlsson.

Men det är inte det enda som föräldraföreningen i Frödinge försett skolan med.

– Vi har bara det senaste året köpt 14 par skridskor till fritids, leksaker, ett stort gäng pulkor och hjälmar. Vi har också anlagt en skolskog och varje år spolar och underhåller skolans isbana pulka backe.

Men föreningens stora engagemang tycker de ändå själva slår lite snett.

– Det är väl lite skevt. Det känns som att vi ideellt fyller hål som kommunen skapat, säger hon.

Rektor för Frödinge skola, Diala Eliasson, har getts möjlighet att kommentera men valde på fredagseftermiddagen att avböja. Vi har även sökt Storebro skolas rektor, Hetem Begu, utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!