Nathalie på makalöst målhumör i Motala

Så...nu är Vimmerbys måldrottning tillbaka på allvar. Mot Borens IK bjöd Nathalie Johansson på uppvisning och fyra gjorda mål. Bland annat. VIF gjorde en stark match i den sena söndagsmatchen och segrade med 0–5.

Första segern. Här firar Vimmerby ett av Nathalie Johanssons mål i 5–0-triumfen mot Boren.

Fotboll2020-08-09 20:56

Jovars, Vimmerbys tränare Mikael Rinaldo tyckte att Borenanfallaren Emelie Franzén var duktig, men att det i övrigt inte var något som han direkt fick skrämselhicka av när han analyserat dem.

Rinaldo hade en poäng där – i alla fall om vi ser till resultatet. Spelmässigt var det ändå inte riktigt så.

– De var tuffa att möta. Fysiskt starka och med ett bra omställningsspel. Nu valde de dessutom att sätta ner anfallaren Emelie Franzén som mittback, och hon var bra där, säger Mikael Rinaldo.

VIF-tränaren fick se sitt lag få en perfekt start på matchen.

Redan efter ett par minuters spel hade Vimmerby spräckt målnollan genom Nathalie Johansson. Det var hennes första start i seriesammanhang på mycket länge efter korsbandsskadan förra våren.

– Fantastiskt skönt att få den starten. Det var också ett härligt förarbete av Mia Anspach. Hon var grymt bra ikväll (söndag).

Precis då som Nathalie Johansson. Efter en halvtimme skickade hon in 0–2, mot ett Borens IK, som kom till höstpremiären med gott självförtroende efter segern i Motaladerbyt tidigare.

Efter den poängmässigt skrala inledningen på seriespelet var det här precis vad VIF behövde.

– Det var nästan nödvändigt att vi vann mot Boren. Nu hörde jag att det blev oavgjort mellan Tinnis och Eneby. Det var ett bra resultat för oss, säger Rinaldo.

Efter två mål av "Natta", skulle det komma mer från både henne och VIF efter paus...

Och det omgående i andra halvlek. Även när hon gjorde hattrick, så var det Mia Anspach som stod för förarbetet.

De eventuella förhoppningar hemmalaget hade att vända på steken tog nog slut där och då.

undefined
Malin Engström håller undan för Boren-spelare.

Kort därefter kom 0–4 av Malin Engström. Minuten senare blev Nathalie Johansson fyramålsskytt efter ett mål på egen hand.

Vimmerby vann stort och tog en efterlängtad triumf efter att tidigare i serien spelat en oavgjord (Tinnis) och förlorat en match (Eneby).

– Vi tar med oss mycket som var bra från den här matchen. Vårt försvarsspel var jättebra, där vårt mittlås med Malin Söderlund och Greta Koponen var hur säkra som helst, säger Mikael Rinaldo.

Redan på onsdag är VIF i farten igen, då Mariebo väntar i cupspel i Jönköping. Division ett-laget lär hålla ett extra öga på Vimmerbys heta anfallare.

Nathalie Johansson stod för fyra mål (!) när VIF vann mot Borens IK.