Norrköping nickade hem segern i Kalmar

En jobbig trend med bara en seger på de nio senaste matcherna. Men det var ett piggt och stabilt IFK Norrköping som vann lätt med 2–0 mot nästjumbon Kalmar FF. –Jag är väldigt nöjd med att vi vinner matchen och gör det på ett bra sätt med tanken på trenden som vi kommer ifrån, säger tränaren Jens Gustafsson.

Christoffer Nyman nickar in IFK Norrköpings 2–0-mål i bortamötet med Kalmar FF.

Fotboll2020-09-14 21:10

Det har varit en jobbig tiomatchersperiod för IFK Norrköping som tidigt kopplade ett grepp om den allsvenska förstaplatsen. Sedan dess har formkurvan pekat nedåt och de hade inför bortamatchen mot Kalmar ramlat ner till en femteplats.

– Vi har egentligen bara fortsatt med det vi gjort. Vi inte fått med oss resultaten, oavsett om vi spelat dåligt eller bra, säger allsvenskans skytteligaledare Christoffer Nyman, som gjorde sitt elfte mål för säsongen mot Kalmar.

"På rätt plats"

Att bara fortsätta på den inslagna vägen tror Nyman har varit viktigt för Norrköping.

– Vi ska inte ge upp, gör man det har man ingen chans. Fortsätter man och gör det man tror på så kommer det att vända, och gjorde det här i dag.

Och visst såg det mycket stabilt ut. Isak Bergmann Johannesson kunde ge Norrköping ledningen med 1–0 på nick efter en snabb omställning och snygg framspelning av Jonathan Levi. Exakt tio minuter senare höll sig Christoffer Nyman framme.

– Det är Fransson (Alexander) som vinner bollen och skickar in den i blindo. Jag är på rätt plats och kan nicka in den. Det var väldigt skönt att få 2–0 i första halvlek.

Just i första halvlek spelade Norrköping mycket bra och dominerade matchbilden.

– Jag tycker vi gör det bra både offensivt och defensivt, vi skapar chanser och håller tätt bakåt, säger Nyman.

"Viktigt att hålla tätt"

Kalmar hade sina bästa chanser under de sex första minuterna av andra halvlek, men inhopparna Alexander Ahl Holmström och Mayron George missade sina frilägen. Norrköping kunde sedan spela av matchen och hålla nollan för första gången på nio matcher.

– Klart att det är viktigt att hålla tätt bakåt, det blir en självförtroendeboost här fram mot hösten. Det är otroligt skönt med hållen nolla, men poängen är viktigaste, säger Nyman.

Kalmar är fast förankrat i botten av tabellen och på frågan om vad Kalmar måste göra för att ta sig ur det här gav tränaren Nanne Bergstrand ett svar med morbid underton.

– Vi måste inte göra någonting, det enda man måste göra här i livet är att dö. Men vi kan börja med att inte släppa in så enkla mål, säger Bergstrand.