VIBK välkomnar förbundets besked

"Beskedet är bra, men borde ha kommit i december", det säger Vimmerby IBK:s tränare Michael Elmér om Svenska innebandyförbundets beslut att avsluta seriespelet.

Vimmerby IBK är positiva till att säsongen avslutas så att laget får en ny chans som nykomlingar i division I till hösten.

Vimmerby IBK är positiva till att säsongen avslutas så att laget får en ny chans som nykomlingar i division I till hösten.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-02-26 14:39

Vimmerby IBK:s återkomst i division I blev bara fyra matcher under 2020. Seriespelet pausades i slutet av oktober och klubbarna i division I och neråt på herrsidan och allsvenskan och neråt på damsidan har sedan dess väntat på besked om seriespelet ska komma igång igen eller ej. 

På fredagen kom beskedet från Svenska Innebandyförbundet som deklarerade att säsongen stryks och att seriespelet återupptas på nytt till hösten på samma nivå.

– Känslan är i grunden äntligen, även om det samtidigt känns sorgligt. Jag och föreningen har länge varit inne på att beslutet att stryka säsongen var det enda rätta och jag hade gärna sett att förbundet kommit fram till samma sak för två månader sedan, säger Michael Elmér som ändå gläds över att beslutet har tagits så man vet hur klubben ska jobba vidare framöver.

– Vi började faktiskt planera lite inför kommande säsong förra veckan. Nu vet vi vad som gäller och ska samla sportgruppen på söndag för ett nytt möte och börja se över vilka spelare som är aktuella och vilken budget vi har att förhålla oss till, säger han.

I slutänden är Elmér glad över att VIBK får en andra chans som nykomling i division ett under mer normala förutsättningar.

– Förhoppningen är att vi kan komma igång och träna försäsong utomhus i maj och kunna starta serien i oktober. Då borde det vara realistiskt att ha publik på läktarna med om vaccinationerna kommit så långt som man hoppas, säger Elmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!