Nu har måldrottningen bestämt sig: "Vågar inte chansa"

Stanna i Rimforsa IF, byta klubb eller sluta med fotbollen? Det har varit frågan för Hanna Hellström. Nu har hon bestämt sig. "Jag spelar kvar i RIF", säger hon.

Hanna Hellström var Rimforsa IF:s bästa målskytt förra säsongen.

Hanna Hellström var Rimforsa IF:s bästa målskytt förra säsongen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-01 16:30

Efter att Rimforsa IF:s succésäsong tagit slut så funderade skyttedrottningen Hanna Hellström över sin framtid. Hennes knäskada gjorde sig påmind mot slutet av säsongen och den gjorde att hon bland annat missade cupfinalen mot IFK Norrköping. 

Men i helgen kom glädjebeskedet för RIF att "HG" bestämt sig för att spela kvar och följa med upp till division 2. 

– Det är ett beslut som växt fram och jag har funderat fram och tillbaka. Jag känner att jag inte kan sluta med fotbollen. Jag har svårt att se mig själv inte spela, förklarar Hellström. 

Att byta klubb var till slut aldrig aktuellt, även om hennes förra klubb BK Kenty (spelar i division 1 nästa säsong) var och ryckte i henne. 

– Nej, det fanns inga andra alternativ än RIF egentligen. Jag vågar inte chansa på spel högre upp ifall knät inte skulle hålla, säger Hellström, som också var kapten för laget under säsongen. 

Nu väntar en spännande säsong där RIF ska mäta sig med lagen i division 2. 

Vad behöver ni göra för att kunna vara med och utmana?

– Det finns alltid många frågetecken inför en säsong. Nu spelar vi också i en serie där det är hög konkurrens om spelare. Vi skulle kanske behöva två spelare som går in i startelvan och som höjer konkurrensen i vårt lag. Sen är det som sagt svårt att värva. 

Kommer du fortsätta vara kapten?

– Jag tror det, haha. Vi har inte bestämt det än, men jag hoppas att jag får behålla bindeln.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!