Nu startar Padelskolan: "Många slår alldeles för hårt"

Under torsdagen är det tv-premiär för Padelskolan på vår sajt klockan 12.00. Under nio olika avsnitt framöver kommer padeltränarna på Stiga Sports Padel Center att göra dig till en bättre padelspelare. "Förhoppningsvis kan vi genom dessa filmer ge några bra tips samt inspirera till att spela och träna mer", säger Fredrik Hörnell, en av fyra tränare i Padelskolan.

Henrik Ruottinen och Fredrik Hörnell är två av fyra tränare som under hela maj kommer att lotsa oss igenom Padelskolan.

Henrik Ruottinen och Fredrik Hörnell är två av fyra tränare som under hela maj kommer att lotsa oss igenom Padelskolan.

Foto: Jon Alexandersson

Padel2021-05-06 12:00

Padelsporten växer så att det knakar runt om i hela Sverige.

Och nu kommer även du som prenumerant få möjligheten att bli en bättre padelspelare.

Padeltränarna Fredrik Hörnell, Fredrik Pettersson, Henrik Ruottinen och Christer Carlsson på Stiga Sports Padel Center i Eskilstuna kommer under hela maj att lotsa oss igenom allt du kan tänkas behöva träna på under nio olika avsnitt.

– Vi kommer att gå igenom de vanligaste slagen i padel samt lite kring taktiska delar och positionering i banan, säger Fredrik Hörnell på Stiga Sports Padel Center.

Varje enskilt avsnitt kommer att handla om vissa bestämda delar. I ett av avsnitten får vi till exempel lära oss om enkla basslag som är grunden i padel, i ett annat hur man ska smasha och i ett annat får vi lära oss att slå den perfekta bandejan.

– Vi hoppas kunna bidra med tips och råd kring hur tittarna kan utveckla sina slag och sitt padelspel. Vi har försökt hålla oss till baserna och göra det på ett enkelt och pedagogiskt sätt, säger Fredrik Hörnell.

Hur mycket padelspelare blir man med hjälp av en padel-PT?

– Haha, det är svårt att säga. Men det man tränar på blir man ju ofta bättre på, så förhoppningsvis kan vi genom dessa filmer ge några bra tips samt inspirera till att spela och träna mer och då blir man ju också bättre.

Vilka är de vanligaste misstagen motionär-padelspelaren gör på banan som ni försöker slipa bort?

– För det första slår många alldeles för hårt och är för sugna på att avgöra poängen för snabbt. Padel handlar mycket om tålamod och att spela spelet, det vill säga att man spelar smart med kontroll och kontinuitet. Sedan kan det vara olika tekniska brister som vi försöker jobba med och utveckla. Ett konkret bastips är att se till att förbereda sig tidigt och bra i alla slag, då skapar man bra förutsättningar till att komma rätt till bollen och utgöra slaget på ett bra sätt, säger Fredrik Hörnell.

De olika avsnitten kommer att publiceras klockan 12.00 varje måndag och torsdag på vår sajt med start i dag. Den nionde och avslutande delen publiceras måndag 31 maj.

Padelskolan kommer att gå igenom nio olika delar av padeln som du utveckla.
Padelskolan kommer att gå igenom nio olika delar av padeln som du utveckla.
Padelskolans avsnitt:

Torsdag 6 maj: Så lyckas du med forehand och backhand

Torsdag 6 maj (dubbelavsnitt): Greppet och tekniken du ska tänka på före match

Måndag 10 maj: Så får du in den perfekta smashen

Torsdag 13 maj: Bästa knepen för att lyckas med bandejan

Måndag 17 maj: Så ska du använda dig av bajadan

Torsdag 20 maj: Det ska du göra för att lyckas med lobben

Måndag 24 maj: Sätt den perfekta serven – och returen

Torsdag 27 maj: Så ska du äga nätet med volleyn

Måndag 31 maj: Så lyckas du med din partner på padelbanan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!