Ny aktör satsar på padelhall - då står den klar

I mitten av december ska två nya padelbanor stå klara för spel i Storebro. Bakom projektet står Jonas Hämäläinen och Mats Mårtensson.

En ny padelhall i Storebro planeras.

En ny padelhall i Storebro planeras.

Foto: MAXIM THORE

Storebro2020-10-29 09:31

Duon har ett brinnande intresse för padel och har länge sökt en lösning för att starta en egen verksamhet.

– Vi har letat efter lokal i ett års tid och kom för inte så länge sen i kontakt med en fastighetsägare som har en bra lokal mått- och höjdmässigt, säger Jonas Hämäläinen. 

Banorna ska anläggas på nedre bruket i Storebro i lokaler där Rexsvarven håller till och det blir ganska snabba ryck.

– Om allt går som det ska kommer banorna och fungerande bokningssystem vara på plats senast vecka 50 enligt vår plan. Det som kan dra ut på tiden är att få till toalett och två omklädningsrum, säger Jonas Hämäläinen.

Bakgrunden till satsningen är att de vill erbjuda större möjligheter för spelare då de känner att efterfrågan är större än utbudet för tillfället.

– Vi hör dagligen hur svårt det är att få tider och att det kostar en del. 

Företagsnamnet Padel 34:an anspelar på verksamhetens geografiska placering vid riksväg 34.

– Placeringen i Storebro känns bra då orten har en historiskt stark idrottskultur och föreningsliv. Men även för att folk ska kunna mötas mellan Hultsfred och Vimmerby och spela, säger Jonas Hämäläinen.

Hur ser ni på konkurrensen med befintliga banor i Hultsfred och Vimmerby och att det planeras för fler banor inom en snar framtid?

– Det är positivt att det blir fler spelmöjligheter för folk, men det är klart att behovet börjar väl ta stopp snart. Vi hade bestämt oss för att satsa och vill prova det här nu, säger Jonas Hämäläinen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!