Ny brand i Virserum - "Äventyrade hela huset"

"Gärningspersonerna har kanske tänkt sig detta som ett busstreck, men de har äventyrat hela huset". Det säger Smalspårsföreningens Dennis Blomfeldt efter söndagens brand - den fjärde på kort sikt.

Återigen har det brunnit på en toalett i Virserum. Den här gången på den offentliga toaletten i anslutning till stationshuset, som Smalspårsföreningen sköter om.

Återigen har det brunnit på en toalett i Virserum. Den här gången på den offentliga toaletten i anslutning till stationshuset, som Smalspårsföreningen sköter om.

Foto: Olaf Lindström

Virserum2020-10-05 14:06

Vid 16-tiden på söndagen inträffade det igen, att en papperskorg i Virserum brann. Den här gången på den offentliga toalett som Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik sköter om, i anslutning till stationshuset.

– Vi är jättetacksamma att inte mer hände, utan att branden självslocknade innan det fick fäste i väggen, säger Dennis Blomfeldt. 

Hur tänker du idag, kring det som hänt?

– Det är otroligt tråkigt att medlemmar som jobbar ideellt på sin fritid med att vårda byggnadsminne ska behöva ta två steg tillbaka, som det här innebär. Istället för att göra saker bättre och vidareutveckla smalspåret, så måste vi lägga tid och kraft på att återställa det som förstörts.

Och dina tankar kring att det brunnit upprepade gånger?

– Jag är rädd att det kommer hända något allvarligt. Egentligen är det bara slumpen som avgjort att inte någon fastighet brunnit, de här personerna kunde fått sin första storbrand på sitt samvete.

Enligt polisen i Örebro pågår där en ”challenge” i sociala medier som går ut på att skolelever tänder eld på papperskorgar på skoltoaletter. Under förra veckan hade man ett flertal sådana bränder i Örebro, enligt Aftonbladet.

Att det skulle kunna röra sig om något liknande i Virserum, har inte Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn hört talas om.

– Det är svårt att säga om de olika bränderna hör ihop. Vi har inga iakttagelser från brandplatserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!