Tom butikslokal i Vimmerby får ny verksamhet

En butikslokal i Vimmerby som stått tom sedan 2019 får en ny hyresgäst. Robert Möller hoppas på att kunna slå upp portarna om cirka en månad.

Robert Möller som driver Möllers Färg i Västervik satsar på att utöka företaget och öppnar ny butik i Vimmerby.

Robert Möller som driver Möllers Färg i Västervik satsar på att utöka företaget och öppnar ny butik i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson/Privat

Vimmerby2021-04-23 10:58

– Det är jättespännande, säger Robert Möller som driver Möllers färg i Västervik om att företaget nu expanderar och öppnar ny butik i Vimmerby.

Det blir alltså en färgfackhandel som flyttar in lokalen på Fiskaregatan där Intropris tidigare hade sin butiksverksamhet. 

– Jag är själv från Vetlanda och Vimmerby har man åkt förbi mycket. Sen har jag en del kunder som kör ifrån Vimmerby till Västervik och handlar, både proffsmålare och konsumenter, som tyckt att vi borde öppna en butik i Vimmerby också, säger Möller och fortsätter:

– Sen var det en slump att jag satt och googlade butikslokaler i Vimmerby en helg och fick syn på den här lokalen som jag tycker har helt grymt läge och är en passande butikslokal ytmässigt. 

Han har själv varit anställd i butiken i Västervik sedan 2014, sedan tog han över butiken och blev egen företagare för drygt ett och ett halvt år sedan. Redan då föddes tanken på att expandera till Vimmerby.

– Det är egentligen där efter som tanken har kommit vidare och man ser möjligheten och att man måste expandera och bli större för att kunna pressa priser utåt. 

Ser du några utmaningar med att utöka i rådande pandemisituation?

– Nej, hela färg- och byggbranschen går som tåget just nu. Den största utmaningen kan kanske vara att man börjar varna lite om materialbrister, det är väl såna saker som skulle kunna vara jobbigt. Den största utmaningen blir att hitta rätt personal, det är det som jag tycker är högsta prioritet – man vill ha den bästa personalen med rätt kunskap.

Till en början planerar Robert Möller för att anställa tre personer i den nya butiken. Planen är att öppna för kunder inom en till en och en halv månads tid.

Hur ser du på konkurrensen med andra affärer i Vimmerby som säljer liknande produkter?

– Konkurrens är alltid bra. Men jag tycker inte att det finns någon renodlad färgbutik i Vimmerby. Man vill vara duktig på det man håller på med och ha lite begränsat utbud och se till att kunden får hjälp när den kommer in. 

Han har fått positiva reaktioner på att han nu öppnar en butik i Vimmerby.

– Jag har träffat en hel del olika kategorier hantverkare; elektriker, byggare, målare och allt möjligt, när jag varit där de senaste dagarna, och många verkar väldigt positiva till att vi ska öppna, avslutar Robert Möller. 

Lokalen på Fiskaregatan är inte längre ledig. Om drygt en månad hoppas Robert Möller kunna öppna butiken för kunder.
Lokalen på Fiskaregatan är inte längre ledig. Om drygt en månad hoppas Robert Möller kunna öppna butiken för kunder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!