Ny hemmamatch för RIF: "Inte någon ångestmatch"

Trots en bra prestation lyckades inte RIF bärga några poäng hemma mot serieledande Grebo senast. På söndag väntar ny hemmamatch – en väldigt viktig sådan. "Att möta Boxholm är alltid förenat med kamp", säger Erik Svensson i RIF.

Erik Svensson, tränare i Rimforsa IF.

Erik Svensson, tränare i Rimforsa IF.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-09-05 09:00

Tittar man till tabellen i Östgötafyran så ser man att den haltar en aning. Rimforsa IF har exempelvis spelat sex matcher, medan BK Derby, som ligger näst sist, bara spelat fyra. Derby är för tillfället fem poäng bakom RIF, men har då två matcher till godo. Söndagens match, hemma mot Boxholm, blir alltså väldigt viktig för RIF om man ska hålla sig undan den absoluta bottenstriden. 

– Det är viktigt att känna att det inte är någon direkt ångestmatch men vi måste se till att göra en bra prestation. Säger man att man måste vinna så är risken att man går ner sig några procent, säger Erik Svensson, tränare i Rimforsa IF, och fortsätter:

– Boxholm har blandat och gett hittills och är svårlästa. Men det man kan säga är att möta Boxholm är alltid förenat med kamp och fysiskt spel. 

RIF kommer till matchen med en förhållandevis skadefri trupp. Det är bara Anders Ramstedt (sträckning i ljumsken) som definitivt missar matchen. Conny Pethnakin är med i truppen men har haft problem med sin bröstkorg och är därför osäker till spel.

– Nyckeln till vårt spel är att vara delaktiga och vinna bollen högt upp. Sedan måste jag säga att jag är väldigt nöjd med grabbarnas karaktär, där ingen viker ner sig och där alla är lojala mot det vi ska göra. Jag hoppas det ska fortsätta ge oss energi framöver, säger Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!