Ny rapport: Ytterligare fem smittade har avlidit

Ytterligare fem personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet. Det uppger Region Östergötland.

Drygt 9 400 personer i Östergötland har hittills testat positivt för covid-19.

Drygt 9 400 personer i Östergötland har hittills testat positivt för covid-19.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Östergötland2020-12-02 12:37

På tisdagen uppgav regionen att 302 smittade personer har avlidit sedan utbrottet började. På onsdagen hade antalet döda ökat till 307 – en ökning med fem avlidna. Dödsfallen kan dock ha inträffat på olika dagar men först nu rapporterats till regionen. 

Samtidigt fortsätter antalet smittade patienter som är i behov av sjukhusvård att hålla sig på en stabil nivå. På tisdagen vårdades 94 covid-19-patienter på länets sjukhus. Lika många vårdades på onsdagen, varav 17 inom intensivvården. 

På Universitetssjukhuset vårdades på onsdagen 42 smittade på vårdavdelning och tolv på intensivvårdsavdelning. På Vrinnevisjukhuset vårdades 28 smittade på vårdavdelning och fem på iva. På lasarettet i Motala vårdades sju covid-19-patienter. 

På tisdagen uppgick antalet konstaterat smittade till 9 400 personer. På onsdagen hade den siffran ökat till 9 455 – en ökning med 55 personer på ett dygn. Hur många som verkligen smittats är dock oklart med tanke på att så relativt få ges möjlighet att testa sig i Östergötland. Från och med torsdagen ska dock alla som är över 50 år och har haft symtom i 48 timmar kunna testa sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!