Ny RIF-seger – efter drömstart för tredje matchen i rad

Snacka om drömstart – igen. Efter 13 spelade minuter hade Rimforsa redan gjort 3–0 hemma mot IFK Motala FK. "Det är tredje matchen i rad som vi gör mål i matchens första minuter", säger tränaren Erik Svensson efter vad som till slut blev en 5–2-vinst.

Glada miner. Rimforsa IF vann mot Motala.

Glada miner. Rimforsa IF vann mot Motala.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-09-20 18:28

Noel Jackeltoft, Adam Stragnefeldt och Nils Lindsten stod för målen och tog Rimforsa upp till en 3–0-ledning efter 13 minuter på hemmaplan.

Motala reducerade visserligen i slutet på den första halvleken, men spiken i kistan kom i början på den andra när Hilding Djerf skickade in 4–1 för RIF. Jackeltoft fyllde på med femman och även om Motala fick in 5–2 mot slutet så var de tre poängen aldrig hotade för RIF. 

– Vi gör en riktigt bra match och är otroligt stabila. Offensivt skapar vi lägen i nästan varje anfall, säger Rimforsas tränare Erik Svensson, som kan konstatera att RIF nu gjort mål tidiga mål i de tre senaste matcherna:

– Det är verkligen drömstarter. Det är tredje matchen i rad som vi gör mål i matchens första minuter.

RIF har nu gett sig själva chansen att på allvar utmana om en kvalplats uppåt. 

– Vi kan åka till Ljungsbro härnäst, ta tre poäng och klättra någon placering till, konstaterar Svensson.

Många var bra i RIF mot Motala, men Adam Stragnefeldt var möjligen den främsta spelaren.

– Han gör allt rätt i 90 minuter. Han är lugn med bollen och ger oss ett hot framåt. Sedan är även Noel (Jackeltoft) och "Nisse" (Lindsten) jättebra som en duo tillsammans som forwards, berömmer tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!