Nya skadesmällar för Djurgården

Med tio poäng sedan 2016 hade Malmö FF utvecklats till något av ett drömmotstånd för Djurgården. Men på onsdagen tappade laget både spelare och poäng i 0–1-förlusten.

Djurgårdens Edward Chilufya (bilden) och Jacob Une Larsson skadade sig mot Malmö.

Djurgårdens Edward Chilufya (bilden) och Jacob Une Larsson skadade sig mot Malmö.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Sport2020-07-01 22:05

I samband med en löpduell med Fouad Bachirou föll Edward Chilufya till marken. Domare Glenn Nyberg vinkade avvärjande, men Dif-anfallaren skulle tvingas byta med en befarad muskelskada på baksida lår – och riskerar därmed flera veckors frånvaro.

– Jag vet inte hur illa det är, men det känns inte bra, säger Chilufya och fortsätter:

– Jag tycker det är ett rött kort. Jag var framför honom och sedan puttade han mig. Det är så klart en besvikelse. Hur kan det inte vara rött?

Fouad Bachirou:

– Där är kontakt, men inte tillräckligt för att det ens ska vara frispark.

Det var en skada som tvingade Djurgården att ändra strategi och bara minuter senare gjorde Anders Christiansen matchens enda mål för Malmö FF.

– Vi tappade vårt djupledshot, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Andra halvlek hade sedan knappt hunnit börja innan det var dags för en ny skada. Jacob Une Larsson gick upp i en luftduell med Isaac Kiese Thelin och föll illa på ryggen. Une Larsson försökte resa sig men tvingades utgå med en befarad huvudskada.

– Han fick en tuff smäll i huvudet och mår inte jättebra. Han ligger i omklädningsrummet. Han är inte på sjukhus så det är positivt, säger Bergstrand på den efterföljande presskonferensen.

Rättelse: I en tidigare version angavs att Djurgården har tio poäng mot Malmö de tre senaste åren, rätt ska vara sedan 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!