Nyckelspelare saknas i ÅFF: "Chans att visa upp sig"

Ibland måste du som tränare göra förändringar. Med avstängningar på nyckelspelarna Josh Bragg och Adrian Pettersson behöver ÅFF:s Jesper Ny komma upp med både en plan A och en plan B.

Avstängningar på både Josh Bragg och Adrian Pettersson gör att tränaren Jesper Ny har lite att fundera på inför lördagens möte med Utsikten.

Avstängningar på både Josh Bragg och Adrian Pettersson gör att tränaren Jesper Ny har lite att fundera på inför lördagens möte med Utsikten.

Foto: Peter Calen

Fotboll2021-06-19 09:00

Ibland vill tränaren göra förändringar – och ibland finns det inget val.

Efter att både navet på mitten, Josh Bragg, och mittbacksklippan Adrian Pettersson samlat ihop till sina tredje gula kort för säsongen i förlustmatchen mot Vänersborg senast (0–1), så innebär detta per automatik förändringar till helgens bortamatch mot Utsikten. 

Jesper Ny säger:

– Klart det är två spelare som spelat mycket, och varit väldigt bra. Men man får också välja hur man ser på det. Som jag ser det får två andra spelare nu en jättebra chans att visa upp sig, och göra en bra prestation. 

Tabellfemman Utsikten hölls av de flesta, Jesper Ny inkluderad, som seriefavorit inför säsongen. Och inför seriens tolfte omgång är det inte mycket som förändrats på den fronten. 

– De har fått tillbaka många skadade spelare vilket märkts på antalet nollor och vinster på slutet. Återigen tycker jag att det handlar om hur vi ser på det hela. När det är som svårast utvecklas man som allra mest och det tankesättet vill jag att vi tar med oss in i matchen, berättar Ny. 

Om hemmaplan varit klart bäst för ÅFF historiskt så har inledningen på den här säsongen brutit mönstret. Hittills är laget obesegrade på resande fot. 

– Vi har bra rutiner med mat och hur vi laddar tillsammans. Jag tror absolut att den bra känslan när vi sätter oss på bussen påverkar oss gott.

Precis som vanligt sänds lördagens match live på vår sajt med start kl 15.55.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!