Nylander om tunga perioden: "Det gick rätt snabbt"

Allettan började bra för Huddinge – men sedan hamnade man plötsligt i ett läge där fyra raka förluster var ett faktum. Det är där man befinner sig inför onsdagens bortamöte med Vimmerby. "Det har varit tungt ...", säger tränaren Peter Nylander.

Peter Nylander, tränare i Huddinge IK.

Peter Nylander, tränare i Huddinge IK.

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Ishockey2021-02-10 08:30

12 poäng på fem matcher var ett bra facit i inledningen av Allettan för Huddinge IK. Noll poäng på de fyra senaste är mindre bra. Laget har en tuff period bakom sig, där man bland annat tappat två toppbackar i form av Alexander Svensson till AIK och Fredrik Falk, som avslutade karriären. 

– Ja, det är klart att det blir en förändring när man tappar spelare. Det gick rätt snabbt där när de försvann och det har varit tungt de senaste matcherna, konstaterar Peter Nylander, tränare i Huddinge. 

Han kan dock glädjas åt att laget fått in tre nya spelare: forwarden Jonathan Rodensjö från Väsby, backen Alexis Binner från Karlskrona och Nathan Staios från kanadensiska Hamilton Bulldogs. 

– Backen från Kanada (Staios) har stuckit ut lite extra. Han har fin skridskoåkning och är offensiv. Men alla tre ser spännande ut, säger Nylander. 

Nu väntar en tuff bortamatch mot Vimmerby Hockey – ett lag som Huddinge slog med 2–1 i hemmapremiären. 

– Vimmerby är bra och det gäller verkligen att vi är på tårna. När vi möttes senast så gjorde vi en riktigt bra match och var påslagna. Det är små marginaler i Allettan så man måste vara 100 procentig, säger tränaren. 

Hur ser truppläget ut hos er?

– Vi har fått tillbaka ett par spelare som har saknats, så truppen är i princip intakt. Det kommer bli en rolig match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!