Nytt besked – Elmér kritisk: "Inte vad jag hoppats på"

Senast den 7 januari skulle ett definitivt beslut komma kring hur det blir med Vimmerby IBK:s division 1-serie i innebandy. Under torsdagen gick Svenska Innebandyförbundet ut med att man förbereder sig för återstart under vecka sex (10-14 februari). "Vi måste börja med att kunna träna tillsammans", säger Michael Elmér, tränare i VIBK.

Innebandyförbundet har lämnat ett nytt besked kring Vimmerby IBK-herrarnas division 1-serie.

Innebandyförbundet har lämnat ett nytt besked kring Vimmerby IBK-herrarnas division 1-serie.

Foto: Michael Nordin/Kollage

Innebandy2021-01-07 17:23

Vimmerby IBK:s division 1-serie har varit pausad sedan i november på grund av coronapandemin. Svenska Innebandyförbundet släppte i början på december fyra olika scenarier för att kunna dra igång den igen. Scenario A, som innebar återstart i mitten på januari, har strukits. 

På torsdagen informerade förbundet att man nu förbereder sig för uppstart enligt scenario B, som innebär att man drar igång under vecka sex (10-14 februari). Samtidigt skriver man på sin hemsida att "Det råder fortsatt stor osäkerhet om uppstart enligt det scenariot kommer att vara möjligt, men av planeringstekniska skäl behöver förberedelserna nu påbörjas". Ett definitivt beslut ska tas senast den 1 februari, tillägger man.

Michael Elmér, tränare i Vimmerby IBK, hade gärna sett mer tydlighet från förbundet.

– Det var inte det jag hade hoppats på. Jag hade nog hellre sett att man går ut och meddelar att vi får se den här säsongen som ospelad och att vi siktar på att starta om till hösten. Dilemmat nu är att man hela tiden förhalar det, vilket gör att föreningarna hamnar i svåra situationer. Vanligtvis brukar vi vid den här tiden inleda arbetet inför nästa säsong. Hur ska vi som förening höra av oss till nya spelare när vi inte vet hur det blir nästa säsong, ställer sig Michael Elmér frågande.

Det finns givetvis en uppenbar risk att serien inte kommer att kunna inledas i februari.

– Då krävs det att regeringen inte förlänger beslutet som handlar om att alla kommunala idrottsanläggningar ska stängas ned. Det gäller fram till den 24 januari, men jag och fler andra tänker nog att regeringen och Folkhälsomyndigheten kommer att förlänga det med en månad. Då skjuts allt fram igen, menar Elmér och fortsätter:

– Vi måste börja med att kunna träna tillsammans. Det kom ju en skärpning redan i mitten på december där det sades att vi absolut inte ska träna. Nu måste det hoppa upp två nivåer om vi ska kunna dra igång serien igen. 

Hur är det med motivationen hos spelarna och hos dig?

– Innerst inne skulle nog alla vilja spela match redan imorgon, med rätt förutsättningar. Nu kan det blir så att vi får spela enkelmöten mot lagen, och då känner jag själv att min motivation börjar tryta rätt ordentligt. Samtidigt måste jag vara redo för att dra igång om de säger "nu kör vi".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!