Oklart hur Handelsbanken lokalt påverkas

1000 bankanställda kommer bli övertaliga när Handelsbanken ska minska ner på antalet kontor. Hur de lokala kontoren påverkas är ännu oklart.

Vimmerby 16 september 2020 13:36

Drygt 380 bankkontor ska bli 200 i slutet av nästa år. Handelsbanken satsar istället 1 miljard kronor på IT-investeringar, enligt ett pressmeddelande från Handelsbanken. I dagsläget är det ännu inte bestämt vilka kontor som kommer läggas ner.

– Jag har ingen mer info än det som har gått ut, säger Marie-Louise Mobelius, som är kontorschef för Handelsbankens två kontor i Hultsfred och Vimmerby, och hänvisar samtidigt till Handelsbankens centrala information på riksnivå.

Virserumskontorets chef Malin Zeilon och också fåordig och hänvisar till presstjänsten i frågan om hur kontoret påverkas av beskedet om minskning av bankkontor.

 

Viktoria Aastrup är chef för press och samordning i Handelsbanken. Hon skriver i ett mail till oss följande kommentar som svar på frågan om vad som händer med bankkontoren i Vimmerby, Hultsfred och Virserum:

"Det är för tidigt att säga något om det. Först ska vi skapa en organisation och göra noggrann analys över hur kunderunderlaget ser ut, till exempel den lokala efterfrågan, hur långt våra kunder har kommit på sin digitala resa och hur kontorsnätet ser ut lokalt, exempelvis kundernas avstånd till ett alternativt kontor. 
Kontoren är ryggraden i banken. Att ta hand om våra kunderna ligger i hela Handelsbankens väsen. Detta är naturligtvis frågor som vi kommer att se över mycket noga under det närmaste tiden. Vi får återkomma efter det med besked.” 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenn Hultberg
Profilbild Sofie OlssonSofie Olsson
Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ishockey

Klart: Vimmerby Hockey värvar offensiv pjäs

Innebandy

Sjökvist om livet i Norge: "Tränar, äter och sover"

Fotboll

Förbundets besked kan förändra hela tabellen

Vimmerby

Anhöriga bokar besök - på torsdag hävs förbudet

Vimmerby

Kvinna knivskuren vid bråk i Vimmerby

Visa fler