Om populära KM: "Nog kört med den 9:e"

KM-turneringen i inomhusfotboll är för många en av årets höjdpunkter i sportväg. Frågan är om det kommer att koras någon segrare 2021? "Som det känns nu är det nog kört med KM den 9:e januari", säger Mats Krantz från arrangörsklubben Södra Vi IF.

Gullringens GoIF är regerande mästare i KM inomhus. Detta efter seger mot Södra Vi IF i finalen. Frågan är nu om gulsvart får chansen att försvara sin titel 2021?

Gullringens GoIF är regerande mästare i KM inomhus. Detta efter seger mot Södra Vi IF i finalen. Frågan är nu om gulsvart får chansen att försvara sin titel 2021?

Foto: Arkiv

Fotboll2020-12-04 18:30

SVIF har redan tidigare flaggat för att det kan bli ett stopp på den anrika turneringen, som spelats i oavbruten följd sedan 1982 – och som varje år i januari lockar mycket stort intresse från lokala sportälskare. Med en dryg månad kvar till det planerade datumet är läget så här:

– Det har inte hänt så mycket. Vi fortsätter att avvakta och följer händelseutvecklingen. Det har blivit så många restriktioner att det ska mycket till för att KM ska spelas om en månad, säger Mats Krantz och medger att han inte är så förhoppningsfull. 

Finns det några andra planer och möjligheter?

– Vi ska ha ett möte snart, där vi kommer att träffas och diskutera frågan. Ett alternativ kan vara att vi skjuter på turneringen en månad framåt i tiden, till början av februari. Men samtidigt vet vi inte om det finns tider med tanke på innebandyn. Det gäller i så fall att hitta en passande dag. Dessutom börjar ju vissa fotbollslag med sina träningsmatcher i februari. 

– Vi vill naturligtvis kunna ha åskådare på plats. Dels blir inte stämningen alls densamma utan publik, dels tappar vi ekonomiskt. Jag vet inte exakt, men vi måste nog ha minst 100 åskådare för att gå runt med arrangemanget. Vi vill ju inte göra en förlustaffär. 

Med åskådare, spelare och ledare, rör sig uppskattningsvis 1 000 personer i Vimmerby Idrottshall den här speciella KM-dagen. 

Kan det vara aktuellt att spela i sporthallen i Södra Vi?

– Jag vet inte. Problemet är att det inte finns tillräckligt med omklädningsrum. 

Årets mästare blev Gullringens GoIF, som vann finalen mot Södra Vi IF. Om KM spelas 2021, så är det den 40:e i ordningen. Men, utsikterna för det är just nu ganska så små. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!