Orientering på schemat: "Kul att många tar chansen"

En fjärde upplaga av Naturpasset finns nu tillgänglig i VOK-skogen i Vimmerby. Den kommer dessutom nyttjas av skolelever på idrottslektioner.

Det fjärde Naturpasset kommer påga på maj till och med juli. Banan ska även nyttjas av elever på Vimarskolan.

Det fjärde Naturpasset kommer påga på maj till och med juli. Banan ska även nyttjas av elever på Vimarskolan.

Foto: Magnus Strömsten

Orientering2021-05-11 12:00

Naturpasset är ett samarbete mellan Vimmerby OK och Vimmerby kommun och Vimmerby tillsammans. Den första upplagan kom till i somras för att få folk att komma ut och aktivera sig i pandemitider.

– Det var 181 deltagare som lämnade in sina kartor under den tredje upplagan av Naturpasset och många fler har tagit chansen i de tidigare upplagorna. Det är kul att många tar chansen att komma ut i naturen och får en liten inblick i orienteringen som sport, säger Vimmerby OK:s Bertil Axelsson.

En ny bana för den fjärde upplagan av Naturpasset återfinns sedan en dryg vecka tillbaka i VOK-skogen och kommer vara tillgänglig fram till juli.

– Det är många som har efterfrågat en ny bana och dessutom har idrottslärare på Vimarskolan visat intresse för att nyttja den under sina lektioner, säger Bertil Axelsson.

Jonas Elofsson är en av idrottslärarna på Vimarskolan som kommer ha orienteringen som en del av schemat framöver.

– Vi brukar lägga ut en del egna banor och har fått hjälp av VOK med kartor tidigare. Rundan för naturpasset har en lagom svårighetsgrad med tydliga kontroller som passar för eleverna både på mellan- och högstadiet. Från och med nästa vecka kommer jag att börja använda den på mina lektioner, säger Elofsson och tillägger:

– VOK har försett oss med 75 kartor och det känns extra bra i dessa tider att kunna förlägga idrottslektioner i skogen där det finns gott om ytor.

En fjärde upplaga av Naturpasset finns nu tillgänglig i VOK-skogen.
En fjärde upplaga av Naturpasset finns nu tillgänglig i VOK-skogen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!