Panelen säger sitt om Jesper, VH och fotbollen

Det är mycket som händer i den lokala idrotten. Vi ställde fyra frågor till tre personer. Här är deras svar.

Mathias Westerling, Ingela Karlsson och Linus Isaksson ger svaren i sportpanelen.

Mathias Westerling, Ingela Karlsson och Linus Isaksson ger svaren i sportpanelen.

Foto: Arkiv

Sport2021-11-27 09:00

1. Vad säger du om Jesper Svenssons enorma framgångar på VM?

2. Silly Season är i full gång i fotbollen. Är det någon nyhet som du fastnat för?

3. Hur kommer det att gå för VH i Allettan?

4. Hur ser din idrottshelg ut?

Mathias Westerling, Vimmerby: 

1. Det var fantastiskt roligt att följa hans framfart på VM. Jag gillar verkligen när Vimmerbyprofiler presterar och är djupt imponerad av det han lyckades med.

2. Att Niklas Gunnarsson är tillbaka i Vimmerby IF tror jag kommer få stor betydelse. Jag gillar hans spelstil. Däremot är det oroväckande att Gullringen tappat så många spelare till Kisa.

3. Laget ser ut att ha tagit ett kliv till och det ska bli spännande att följa dem framöver. Jag var lite orolig inför säsongen hur reaktionen skulle bli när det tappade Phil Horsky. Nu har de snarare sett ännu starkare ut under Staffan Lundhs ledning så känslan är att de kan gå långt.

4. Det blir ett antal timmar i padelhelgen på både lördag och söndag. Annars är det mycket fokus på slutstriden i Allsvenskan. Jag följer AIK slaviskt och hoppas förstås på guld, även om det känns långsökt. 

Ingela Karlsson, Vimmerby:

1. Det är otroligt och fantastiskt. Att vi i lilla Vimmerby får fram en sån hjälte. Han gör bra reklam för hela orten och är en suverän representant för Vimmerby. Synd bara att det inte visas så mycket bowling i TV. 

2. Där har jag mindre koll, men bra för Djursdala att de fick behålla Marcus Ahl. Det tror jag är viktigt för dem. Att Nathalie Johansson stannar kvar i Vimmerby är också otroligt bra. 

3. Hockey kan jag inte så mycket om. Jag tror att de ändå kan gå långt, trots att det var oroande att de tappade lite på slutet. Det gäller att de fokuserar. 

4. Tyvärr är det ingen rally att titta på, men vi kommer följa skidorna och skidskyttet som alltid. Kanske att det blir en engelsk fotbollsmatch på söndag också. 

Linus Isaksson, Vimmerby:

1. Det var väldigt imponerande av honom att lyckas få med sig tre medaljer från VM. Det är imponerande att han fortsätter prestera på en så hög nivå.

2. Nej, jag har tappat intresset för lokal fotboll helt och hållet.

3. Jag tror att de har goda chanser att lyckas väl med tanke på hur bra de gjorde det i grundserien. 

4. Jag ska till Linköping och träffa ett gäng gamla lagkamrater från tiden i VIBK. Vi ska spela beachvolley inomhus och så ska jag följa Liverpools match mot Southampton. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!