Osannolika hjälten klev fram för Kisa i cupderbyt

2–2 och på väg mot straffläggning. Då klev den 41-årige inhopparen Magnus Johansson fram och frälste sitt Kisa BK med två mål. Det ena en riktig läckerbit. "Det var bland dom härligaste målen i min karriär", säger matchhjälten.

Magnus Johansson avgjorde derbyt i Östgötacupen när han sköt sitt Kisa BK vidare till kvartsfinal.

Magnus Johansson avgjorde derbyt i Östgötacupen när han sköt sitt Kisa BK vidare till kvartsfinal.

Foto: Torbjörn Allvin/Haris Dreco

Fotboll2021-10-14 23:15

Guldvinnare i division 4 i söndags. Cupvinnare på torsdagen. Vilka fantastiska dagar Kisa BK och veteranen Magnus Johansson har haft. I cupderbyt var det just han som mycket symboliskt fick skjuta sitt KBK till kvartsfinal i Östgötacupen. 

– Det här var absolut inte någonting jag hade förväntat mig. Jag gör aldrig mål, haha, säger Johansson, som varit med och firat avancemang till division 3 med Kisa alla fyra gånger sedan 2002. 

Tillbaka till cupmatchen. Rimforsa IF gjorde det bra och förtjänade möjligtvis ett mål i den första halvleken. Ändå var det Kisa som hade ledningen i paus, efter att Vinicius Rodrigues smällt in en retur i ett öppet RIF-mål efter knappt 20 minuter. 

– Som lag ligger vi rätt i positionerna, vinner mycket dueller och ställer om som vi ska. Tyvärr lyckas vi inte få in en boll i den första halvleken, säger Rimforsas tränare Erik Svensson. 

Det lyckades man med i den andra halvleken, nästan omgående. Jesper Hellstrand fick både en och två chanser och kunde till slut smeka in en fin yttersida i den bortre stolpen. 

När skyttekungen Abdirahman Said Ahmed var på rätt plats vid rätt tidpunkt i den 72:a minuten var 1–2 för Kisa ett faktum. Kunde hemmalaget resa sig igen? Svar: ja. Petter Melkersson skarvade in en frispark till 2–2 – och känslan där och då var att RIF ville avgöra innan full tid. 

– När vi gör 2–2 så går vi för det men så kommer ett slumpmål från ingenstans, suckar Erik Svensson. 

Ja, för det var Magnus Johansson som stal showen under de fem sista minuterna. Först med ett turligt mål, som återigen gav Kisa ledningen. Då hade han bara varit på planen i några minuter.

– Det var lite flyt. Jag slår ett inlägg som styr på deras spelare och får en båge så den går in i mål, säger Magnus Johansson. 

Men det sista målet, som innebar att Kisa vann med 4–2, var knappast någon "turträff". Vinicius Rodrigues slog ett perfekt inlägg som Johansson behärskat tryckte upp i nättaket med en volley. 

– En bra träff, haha. Men det var en jättefin passning av "Vini". Det var bland dom härligaste målen i min karriär. Alla killar i laget var framme och gratulerade. 

Istället för ett straffavgörande blev det alltså Magnus Johanssons två mål som sköt KBK vidare i Östgötacupen. 

– Jätteheder till grabbarna att lyckas komma tillbaka två gånger. Det är lätt att vika ner sig när Rimforsa har medvind och kvitterar. Men vi visar upp en jäkla styrka och det har varit lite av vårt signum den här säsongen, säger KBK-tränaren Greger Johansson.

Hemmatränaren Erik Svensson var av förklarliga skäl besviken. Inte på lagets prestation, utan på resultatet. Och nu är deras säsong över.

– Det är så typiskt. Så här har vår säsong varit...

– Jag är jättestolt och nöjd med hur vi spelade, trots förlusten. När vi spelar på det här sättet så är vi riktigt bra.

Kisa BK:s kapten David Ganbrant fick kliva av tidigt i den första halvleken med en befarad knäskada. Han kördes till akuten i Linköping under matchen. 

– Det är nog inget vidare med honom, tyvärr. Vi får avvakta och se vad som sägs. 

För Kisas del väntar nu ett spännande möte med Linköping City från division 1 i kvartsfinalen. När den matchen ska spelas är fortfarande osäkert. Däremot är det klart att KBK får spela på hemmaplan samt att man får tre bonusstraffar. 

Matchfakta

Åttondelsfinal i Östgötacupen

Rimforsa IF– Kisa BK 2–4 (0–1)

Målen: 0–1 (18) Vinicius Rodrigues, 1–1 (53) Jesper Hellstrand, 1–2 (72) Said Ahmed, 2–2 (77) Petter Melkersson, 2–3 (86) Magnus Johansson, 2–4 (90) Magnus Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!