Oväntade hjälten: "Det var mitt första mål någonsin"

Var det Andreas Gunnarsson som sköt Djursdala SK kvar i division 5? Ja, kanske. Det var i alla fall han som gjorde det avgörande 2–1-målet mot VSGF/JAIK på övertid.

Andreas Gunnarsson vräkte sig fram och tryckte in 2–1 till Djursdala.

Andreas Gunnarsson vräkte sig fram och tryckte in 2–1 till Djursdala.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-24 18:35

I nuläget vet vi inte hur mycket det där målet är värt. Det är nämligen helgens division 3-kval som avgör hur många lediga platser det blir i "femman".

Djursdala blev femte bästa grupptvåa – tack vare Andreas Gunnarsons mål. Det kan räcka. Ett definitivt besked från Smålands Fotbollförbund lär komma inom ett par dagar.

– Jag kan bara hoppas att mitt mål betyder någonting. Hur som helst var det skönt och roligt att vi lyckades vinna i slutet, säger Gunnarsson som byttes in i den 75:e minuten.

29-åringen är knappast någon van målgörare...

– Nej, haha. Det var mitt första seriemål någonsin i seniorsammanhang. Jag spelade pojklagsfotboll i Vimmerby en gång i tiden, innan jag slutade. För tre-fyra år sedan gjorde jag comeback i Djursdala. Men det har inte blivit något mål förrän nu. 

Du väntade på det perfekta tillfället?

– Precis! Det gäller att spara sig. Först var jag tveksam om domaren skulle godkänna målet. Det var en rätt grisig situation efter en hörna, där jag kastade mig fram och försökte träffa bollen. När jag fattade att målet var godkänt var det ren eufori.

Hur ska ni fira det här?

– Vi har lagfest på Brygghuset ikväll. Men det blir lugnt för mig. Jag börjar jobba klockan 05:45 imorgon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!