Överraskningen: Vimmerbykillen tränare i elitlaget

Nästa helg är det dags för SSL-premiär. Här är det senaste lokala namnet i innebandyns finrum: Henrik Milton. "Jag halkade in i det här på ett bananskal", säger Vimmerbybördige Milton om uppdraget i Kalmarsund.

FBC Kalmarsund är på väg att etablera sig i högstaligan i innebandy, SSL.

FBC Kalmarsund är på väg att etablera sig i högstaligan i innebandy, SSL.

Foto: TT

Innebandy2020-09-25 16:30

30-åringen och den relativt nyblivne pappan har minst sagt gått i sin pappa Michaels fotspår. Milton senior är och har varit ledare i många, många år inom den lokala idrotten, i olika klubbar och olika sporter.

För Henrik var det liksom givet att hänga på.

– Jag är inte så varm i kläderna när det gäller innebandyn. Fotbollen har mer varit min grej. Senast jag var ledare i innebandy är sex år sedan då jag var tränare i HM IS. Jag har också coachat Vimmerbys B-lag i fyran en säsong.

Så...hur kommer det sig att du plötsligt är assisterande tränare i SSL?

– En av huvudtränarna i Kalmarsund (Viktor Gustafsson) är uppväxt på samma ort som Henning Martinsson. Han är i sin tur en gemensam kompis till oss båda. Så på den vägen är det. Tränarna kände att de ville utöka ledarstaben med en person till – och ja...då kom jag in i bilden. Det är tre-fyra veckor sedan. Det har gått snabbt.

Henrik berättar att han hade hyfsad koll på laget, då han följer deras matcher när de spelar hemma i Kalmar.

Vad innebär rollen som assisterande i praktiken?

– Just nu är jag inne i en inlärningsprocess, men konkret handlar det om att jag ska finnas med på träningar och matcher. På matcherna kommer jag hjälpa till från läktarplats och ha koll på vissa saker.

undefined
Henrik Milton har en bakgrund som tränare, bland annat i IFK Tuna.

Sedan några år tillbaka bor Henrik Milton i Kalmar, men har kvar sin bas i arbetet i Vimmerby.

På söndag har Kalmarsund premiär borta mot Höllviken, söder om Malmö. I SSL får han även resa långt norröver, bland annat två gånger till Umeå (IBK Dalen och Team Thorengruppen).

– Det känns jättekul. Jag ser fram mot att det börjar snart. Kalmarsund som förening är dessutom en klubb på stark frammarsch. De blev fyra i grundserien förra året och börjar bli etablerade i högsta ligan.

Hur bra kan det gå för er den här säsongen?

– Vi har ett bra lag och ska bara gå till slutspel. Nästan hela stommen är kvar från förra säsongen.

I Kalmarsund finns fortfarande fixstjärnan Kim Nilsson, en av Sveriges bästa spelare det senaste decenniet.

– Han är det stora namnet, men vi har många duktiga killar, säger Milton.

SSL Herr 20/21

IBK Dalen, Fagerhult Habo IB, IBF Falun, FC Helsingborg, Höllvikens IBF, Jönköpings IK, FBC Kalmarsund, Linköping IBK, Mullsjö AIS, Pixbo Wallenstam IBK, IK Sirius IBK, Storvreta IBK, Team Thorengruppen, Växjö IBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!