Partiet sĂ€tter press – uppmanar politikerna att avgĂ„

Tidigare har Centerpartiet uppmanat Ingela Nilsson Nachtweij och Erik Paulsson att lĂ€mna sina politiska uppdrag – utan resultat. Nu har partiet gjort ett nytt uttalande i frĂ„gan.

 Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij.

Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij.

Foto: Arkiv

Vimmerby2021-01-25 07:50

I ett pressmeddelande, som kom under mÄndagsmorgonen, skriver Centerpartiet att de fÄtt en rad frÄgor angÄende partiets stÀllningstagande kring de förtroendeuppdrag som Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij har.

"Centerpartiet har uppmanat Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij att avsÀga sig samtliga politiska uppdrag. Uppmaningen var att det skulle ske senast inför det kommunfullmÀktigesammantrÀde som skulle hÄllas per den 21 september 2020. Vi kan nu konstatera att uppmaningen inte har hörsammats. PÄ grund av detta har nu kommunfullmÀktigegruppen och kommunkretsstyrelsen gemensamt beslutat att vi snarast kommer ersÀtta med andra centerpartister pÄ de uppdrag dÀr vi kan", skriver partiet i pressmeddelandet.

Centerpartiet hÀnvisar till en kandidatförsÀkran som gÀller alla kandidater i partiet, dÀr det stÄr följande:"Om gruppen (normalt fullmÀktigegruppen eller kretsstyrelsen) uttalar att den inte lÀngre har förtroende för dig som representant oavsett det eventuella brottets eller incidentens art avsÀger du dig omedelbart de uppdrag du har fÄtt genom Centerpartiet."

Ingela Nilsson Nachtweij avgick som kommunstyrelsens ordförande i oktober, 2019, efter en tids turbulens. Nyligen gjorde hon en ovÀntad comeback i fullmÀktige. Erik Paulsson uppmanades att lÀmna Centerpartiet i juni 2020.

* Vi kommer följa upp Centerpartiets nya avgÄngskrav under dagen

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!