Uppgifterna framfördes av fullmäktiges presidium på en presskonferens på torsdagen.
– Det har varit en väldigt jobbig situation med alla påhopp revisionen och främst ordföranden utsatts för. De måste få arbeta i fred, inte ens vi i presidiet kan lägga oss i det de gör och kommer fram till, säger Lennart Nygren (S) andre vice ordförande i fullmäktige.
Han framhöll bland annat att den grundläggande granskningen bottnar i djupintervjuer med ett 20-tal direkt berörda personer som samtliga fått läsa igenom texterna för att eliminera missförstånd innan rapporten presenterades.
Enligt Lennart Nygren finns påtryckningar både från allmänhet och inifrån politiken.
– Det är ständigt mycket påtryckningar på sociala medier, mail och telefon, i försök att påverka revisionen slutgiltiga besked. Det är mycket allvarligt, så får det inte vara, säger Lennart Nygren.
– Jag vill understryka allvaret i det. Det är snudd på övergrepp i rättssak att försöka påverka en revision, säger vice ordföranden Gudrun Brunegård.
Några hot ska inte ha förekommit.
– Nej, inte som vi eller revisionens ordförande har uppfattat det heller och vi har en policy att alla hot ska polisanmälas. Men det är ytterst allvarligt att en revision utsätts för påtryckning, de är tillsatta för att vara oberoende, säger fullmäktiges ordförande Leif Larsson, (C).
Vi har sökt revisionens ordförande.