Pekar ut vändpunkten för Vimmerby Hockey

Ett allvarligt samtal där spelare och tränare tog chansen att rensa luften pekar Vimmerby Hockeys assisterande lagkapten Jakob Karlsson ut som en vändpunkt för laget i Allettan.

Jakob Karlsson anser att vändningen för Vimmerby Hockey den här säsongen i Allettan kom efter ett bra snack i en periodpaus mot Nybro borta.

Jakob Karlsson anser att vändningen för Vimmerby Hockey den här säsongen i Allettan kom efter ett bra snack i en periodpaus mot Nybro borta.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-02-17 14:00

Samtalet ägde rum i ett omklädningsrum i Liljas Arena i slutet av januari då VH hamnat i underläge efter att ha gjort en bedrövlig andra period.

– Det var ganska hårda ord, både bland oss spelare och från Phil Horsky. Det var nog väldigt bra att vi fick rensa luften där, säger assisterande lagkaptenen Jakob Karlsson i en intervju med hockeyettan.se.

VH vann sedan den sista perioden mot Nybro med 2-1, men förlorade ändå matchen. Efter det har Vimmerby Hockey sex raka segrar i Allettan inför onsdagens bortamatch mot Dalen och är med och utmanar i toppen.

Jakob Karlsson tycker att ett stabilt försvarsspel lagt grunden till framgången.

– Vi är starka i defensiven och svåra att möta. Phil (coachen Horsky) har jobbat hårt med försvarsspelet under flera år och senaste tiden har vi fått igång målproduktionen också. Sen har vi haft två heta målvakter och, ja, släpper man inte in så många mål behöver man ju heller inte göra så många framåt, men självklart vill vi utveckla vårt offensiva spel ytterligare, säger Jakob Karlsson till hockeyettan.se och är optimistisk inför fortsättningen.

– Vi har en bred trupp och vi känner att vi kan matcha alla lagen. Det är oerhört jämnt där uppe, men det är klart att ett lag kommer ju gå upp i vår, det vet vi, och vi har lika stor chans som de andra topplagen. Senaste säsongerna har vi varit starka i play off-matcher, så det är klart att man drömmer om en häftig vår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!