Phil Horsky: "Det känns tomt, mycket tomt..."

Det blev ingen fjärde gången gillt för Vimmerby Hockey. Återigen föll VH på målsnöret. "Det är tomt såklart just nu, mycket tomt", sa VH-tränaren Phil Horsky känslosamt en stund efter 3–4-förlusten.

VH-produkten Pelle Ström deppar ikapp med ett par av lagkamraterna efter den bittra förlusten mot Troja.

Ishockey2021-04-10 19:46

Det såg så bra ut. Vimmerby gjorde både 1–0 och 2–0 i den första perioden. Känslan där och då var att det här skulle gå vägen sett ur VH-perspektiv. Snabbt och mindre trevligt för deras skull förändrades läget snabbt.

– Det var synd. Vi hade bra momentum innan och också läge att göra 3–0 innan deras reducering. Och deras 2–1 var egentligen inget riktigt powerplay-mål. De kom in i zon och sköt, säger Horsky.

Kort senare fick han se förre VH-backen Kevin Karlsson göra mål igen.

– Det är bra prestationer av honom.

Det är en märkbart tagen VH-tränare vi träffar efteråt. Han får dra sig undan en kort stund innan han kan fortsätta intervjun.

– Det är tufft för en coach att stå inför grabbarna i omklädningsrummet efter en sån här förlust. Det är mycket känslor. Men jag är mycket stolt över det här laget. Hur spelarna utvecklats under säsongen och de steg vi har tagit.

I nästa stund nämner han besvikelsen över Trojas agerande, särskilt efter slutsignalen:

– Det finns gränser för hur man beter sig efter en seger. Jag är stolt över hur vi agerar, säger han och fortsätter:

– Jag hade verkligen önskat att vi kunde gett klubben och spelarna något mer. De har förtjänat det.

Efter 2–2 i första perioden, tog Troja ledningen i mittperioden. Ännu en gång efter mål av Kevin Karlsson, som kunde utnyttja ett slarv i hemmalaget.

2–3 efter två perioder och gästerna i förarsätet. Men...VH skulle komma tillbaka. Ett vackert mål signerat Todd Winder på pass från landsmannen Josh Brittain och det var kvitterat – för en kort stund.

Bara 23 sekunder senare kom avgörandet när Karl Olofsson fick stå helt ren och stänka in 3–4 från nära håll.

– Tyvärr tappar vi markeringen. De får göra några mål lite för enkelt. Det är synd och mentalt jobbigt i det läget, säger Phil Horsky.

VH fick sedan ett gyllene läge att komma tillbaka då Trojaikonen Daniel Karlsson Thörnros fick matchstraff för osportsligt uppförande och fem minuters utvisning efter en rörig situation med domaren. Vimmerby tog inte tillvara på möjligheten och fick några minuter in på det numerära överläget istället en mycket märklig femma emot sig, då Johan Schreiber fick lämna isen för slashing. Ingen förstod varför.

– Jag vill inte säga för mycket, men domaren tappade matchen. Det får inte bli så här, säger Horsky påtagligt besviken över domarinsatsen.

I numerärt överläge spelade Troja mer eller mindre av tiden innan VH blev fulltaligt. Slutforceringen blev resultatlös.

– Nu måste vi få vara ledsna en stund. Det kommer att ta ett tag.

Vad händer de närmaste dagarna?

– Vi samlas på måndag igen för samtal och sen är det ledigt.

Vad händer för din egen del?

– Det vet jag inte just nu.

VH–Troja 3–4

Första perioden: 1–0 (6.57) Oscar Gustavsson (Pierre Gustavsson, Josh Brittain), 2–0 (11.05) Mattias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) i spel fem mot fyra, 2–1 (12.14) Kevin Karlsson (Jesper Ylivainio, William Romfors) i spel fem mot fyra, 2–2 (13.59) Kevin Karlsson (Alexander Bjurström, Jesper Emanuelsson)

Andra perioden: 2–3 (32.14) Kevin Karlsson (Jesper Ylivainio, Oscar Öhman)

Tredje perioden: 3–3 (45.45) Todd Winder (Josh Brittain, Linus Ljung), 3–4 (46.08) Karl Olofsson (Jesper Ylivainio, Oscar Öhman)

Det var stor besvikelse i VH-lägret efter den tunga förlusten mot Troja.