Planen: Klubben vill storsatsa på elljusspåret

Nu under pandemin har intresset för friluftsliv tagit fart ordentligt. Det har fått skidklubben att göra slag i saken och storsatsa på elljusspåret.

En grillplats vid starten på elljusspåret står högt på Niclas Mobelius önskelista. Om pusselbitarna faller på plats blir den verklighet under hösten.

En grillplats vid starten på elljusspåret står högt på Niclas Mobelius önskelista. Om pusselbitarna faller på plats blir den verklighet under hösten.

Foto: Charlotte Madestam/TT

Järnforsen2021-06-19 20:00

Inom Järnforsens skidklubb har tankarna funnits både länge och väl. Och nu är det dags att ta tag i saken. Inte minst som vandringsleden också går förbi vid startplatsen.

– Vi har länge tycket att startplatsen på elljusspåret kunde vara mer inbjudande, säger Niclas Mobelius i klubben. Det är särskilt aktuellt nu, när det blivit populärt att vara ute.

En direkt följd av det är att parkeringsplatsen behöver utökas och få ny belysning.

För att ytterligare förgylla miljön vid startplatsen där också vandringsleden börjar vill klubben bygga ett rejält vindskydd och en grillplats med gott om utrymme för 20 personer.

Dessutom vill man se en helt ny redskapshall här.

– Det ska bli en bod där vi förvarar de redskap vi använder, säger Niclas Mobelius.

När den nya redskapshallen är klar, blir den gamla plåtcontainern över och den behöver tas omhand och köras till återvinning.

Till det kommer också att delar av elljusspårets båda slingor behöver fyllas på med nytt material.

Totalt räknar klubben med att det kalaset kommer att kosta 189 000 kronor lite drygt, och det hoppas man få i bidrag från kommunen. Själva kommer klubbens medlemmar att ställa upp och jobba ideellt med upprustningen av elljusspåret.

– Vi har inte fått något löfte av kommunen, säger Niclas Mobelius, men väl positiva signaler. 

Och blir det bara klart med bidraget, räknar han med att det praktiska arbetet ska komma igång i september, så att det blir klart till säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!