Polistillslag: Fann knark värt 40 000 kronor

Vid tillslag mot tre bostäder i Hultsfreds kommun fann polisen knark, som uppskattas vara värt 40 000 kronor på gatan. "Två misstänks nu för narkotikabrott".

Hultsfred 24 september 2020 16:00

Det säger en av de poliser som var på plats när fokusgruppens riktade arbete mot narkotikahandeln i Hultsfreds kommun gav resultat på onsdagen.

– Delar av gruppen genomförde turnén i Hultsfred och Virserum tillsammans med andra poliser och med hjälp av en duktig polishund med förare, berättar Lisa Koblanck som är chef för fokusgruppen.

Vad föranledde det här tillslaget?

– En blandning av direkta tips från allmänheten och andra underrättelser vi jobbat upp. Vi har varit på plats vid flera tillfällen för att lokalisera den här personen, hur hen rört sig, vilka bilar som använts och var personen bor. Det har gett oss en bra lägesbild för att kunna göra det här tillslaget.

Enligt polis på plats var man där i ett annat ärende, för att hjälpa gränspolisen.

– På plats fattade vi misstankar om narkotikabrott och det ledde oss också till andra platser, så ytterligare husrannsakan gjordes i två bostäder. Sammanlagt hittade vi hasch, amfetamin och tabletter till ett uppskattat gatuvärde på 40 000 kronor.

Enligt polisen misstänks två personer för narkotikabrott och en tredje person greps och sitter frihetsberövad i ett annat ärende. Vad det rör sig om vill polisen inte avslöja med hänvisning till pågående förundersökning.

Hur omfattande är knarkhandeln i kommunen skulle du säga?

– De tecken vi får är att den ökar och är ganska omfattande. Även på de mindre orterna i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Charlotte MadestamCharlotte Madestam
Ämnen du kan följa
Läs mer!
Hultsfred

Två personer häktade för grovt narkotikabrott

Hultsfred

Man misstänkt för rattfylleri och narkotikabrott

Hultsfred

Hultsfredsbo häktad för grovt narkotikabrott

Hultsfred

Man från Hultsfred får dagsböter för narkotikabrott

Hultsfred

Polistillslag mot bostad i Hultsfred – man anhållen

Visa fler