Premiär för Garageportexperten Cup

Premiären blev uppskjuten. På tisdagskvällen görs ett nytt försök att dra igång Garageportexperten Cup i Eskilstuna.

Noel Wahlqvist är redo för säsongens första tävling.

Noel Wahlqvist är redo för säsongens första tävling.

Foto: Rikard Nilsson

Speedway2021-05-11 07:00

Förra tisdagen blev premiären i Gislaved inställd på grund av regn. Väderprognosen för tisdagskvällen i Eskilstuna är mera lovande. Halvklart till mulet och runt 18 grader varmt.

Jämfört med laget som Lejonen/Västervik nominerade till premiären så har Oliver Berntzon tillkommit. Det innebär att Noel Wahlqvist blir sjunde förare, som inte har några schemalagda heat. Noel kommer dock att få köra.

– Vi sätter av fyra heat för Noel och han har fått ett schema så han vet vilka heat han ska köra, men sedan kan det bli ändringar längs vägen, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

För flera av förarna blir det säsongens första tävling.

– Det är en träningsmatch, men visst vill se att förarna tar för sig. Det är som är tråkigt är att de har blivit inställt två helger i rad när det gäller träningar, så det kan vara lite rostigt på sina håll. Västerviks förare har kunnat träna mycket tidigare, så det ska inte hämna våra tre förare, säger Morgan Andersson.

Den inställda premiärtävlingen körs på torsdag i Gislaved. Linus Sundström har då förhinder och han ersätts av Peter Ljung.

Lejonen/Västerviks lag i Eskilstuna: 1) Mathias Thörnblom, 2) Oliver Berntzon, 3) Linus Sundström, 4) Linus Eklöf, 5) Anton Karlsson, 6) Casper Henriksson, 7) Noel Wahlqvist.

Övriga lag som deltar är Smederna och Indianerna. 

Sporten kommer att direktrapportera från matchen på www.vt.se med start cirka kl 17.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!