Profilen hyllar lokala klubben: "Liknar ingen annan"

Det slog ner som något av en handbollsbomb för några dagar sedan. Skarpskytten och profilen Robin Löfstedt återvänder till Hultsfreds HF. "Jag hade inte kommit tillbaka om jag trott att vi skulle bli ett strykgäng", säger han.

Handbollsprofilen Robin Löfstedt är tillbaka i Hultsfred, vilket stärker laget rejält.

Handbollsprofilen Robin Löfstedt är tillbaka i Hultsfred, vilket stärker laget rejält.

Foto: Arkiv

Handboll2021-05-11 17:00

Med Robin Löfstedts inträde i laget höjs nivån i HHF avsevärt. 

Den gänglige Vetlandakillen är en klasspelare, även på division två-nivå. Det är precis därifrån han närmast kommer ifrån. Men säsongen med Vetlanda blev inte vad han riktigt hoppats på. 

– När vi tog klivet upp i tvåan såg det jättebra ut. Tyvärr blev det kanske inte riktigt vad man hoppats. Flera spelare försvann och truppen var tunn. 

Något som "tvingade" Löfstedt att dra på sig handbollsdressen igen – i rollen som spelande tränare. 

– Det var inte alls meningen från början. Men det gick ju bra direkt och jag satte tolv mål i premiären mot Helsingborg. Jag fick blodad tand efter det och sedan rullade det bara på. 

Nu är Vetlanda ett avslutat kapitel. Klubben drar sig ur seniorserien och satsar istället på ett juniorlag. 

För Robin stod det mellan spel i Hultsfred och Eksjö. Valet föll på klubben han representerat i många säsonger tidigare. 

– Det var aktuellt med en tränarroll i Eksjö, men vi kom inte riktigt överens och hade inte heller samma visioner. Samtidigt lutade det åt HHF innan ändå. 

Löfstedt är glad över att vara tillbaka:

– Det är gött. Jag hade faktiskt kontakt med Hultsfred redan i julas. Jag har pratat med både Uffe (Larsson) och Bosse (Sundqvist). Det är personer man kan snacka med precis allting om. Och jag måste säga att HHF verkligen skiljer sig från alla andra klubbar jag har verkat i. 

På vilket sätt?

– De ligger på en annan nivå och har en förståelse för spelarna. Det kan vara allt från smågrejor till att fixa saker och ting. Behöver jag ett skydd vid en skada så har man det ofta dagen efter. Det finns ett välkomnande sätt i klubben och det säger alla som varit där. 

Någon kombinationsroll spelare/tränare blir det inte för honom i Hultsfred kommande säsong, däremot berättar Robin att han ska fungera som något slags av rådgivare till huvudtränaren Andreas Sundqvist när det behövs.  

Får du med dig någon spelare från Vetlanda?

– Jag håller på att styra upp med en spelare. Jag hoppas verkligen att det löser sig. Han (Joel Ahnstedt) är fruktansvärt bra på att göra mål och snittade nio mål i matcherna med Vetlanda. Det är en stor kille, över 190 centimeter lång och en riktig bjässe. Jag spelade också med honom i Hallby i Allsvenskan. Det vore bra om klubben och Joel kom överens. Dessutom har vi väl bara en mittsexa i truppen idag. 

Vad är dina intryck annars av HHF-truppen?

– Det är många unga killar, samtidigt som några av de äldre är kvar. Det ser intressant ut. Det vore roligt om Sasa (Omrcen) kunde spela igen. Han var faktiskt med och tränade med oss i Vetlanda två gånger förra säsongen. Sen kom coronan och då blev det inget mer. 

Precis som förra säsongen kommer Hultsfred att spela i division tre. 

Vad säger du om serien?

– Det är flera bra lag. Jag håller Eksjö som solklar favorit. De har ett starkt lag. Det brukar de alltid ha, men i slutändan får de ändå inte ihop det. De har kämpat för att gå upp i säkert tio år, men de är fortfarande kvar i trean. Karlskrona (Flottan) har också ett väldigt bra lag. Jag tror att det står mellan dem. 

Vad händer för din del nu?

– Jag kommer köra försäsongen mestadels i Vetlanda. Tanken är att jag träna ett pass i veckan med Hultsfred. Nu hoppas jag bara att publiken tillåts igen. 

Placeringar Hultsfreds HF

Så har de senaste fem säsongerna slutat för Hultsfreds HF:

2019/2020 (division 3): Åtta och sist med inspelade poäng. 

2018/2019 (division 2): Tia med 17 poäng. 

2017/2018 (division 2): Åtta med 18 poäng. 

2016/2017 (division 2): Åtta med 21 poäng.

2015/2016 (division 3): Etta och seriesegrare med 35 poäng. Nio poäng före tvåan Eksjö. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!