Reagerar på senaste beskedet: "Man tröttnar lite"

Fotbollssäsongen för våra lokala lag kommer återigen att komprimeras ned till enkelmöten i serierna. Sporten tog ett snack med några av dem som påverkas av det senaste beskedet och samlade deras intryck.

Robin Blomberg, Jan Johansson, Pierre Brorsson och Alicia Strand reagerar på det senaste fotbollsbeskedet.

Robin Blomberg, Jan Johansson, Pierre Brorsson och Alicia Strand reagerar på det senaste fotbollsbeskedet.

Foto: Arkiv/Kollage

Fotboll2021-05-12 14:17

Pierre Brorsson, tränare i Södra Vi IF:

– Jag ville att vi skulle spela dubbelmöten, så det är tråkigt. Det här var inget man ville. När det blev enkelserier förra säsongen så förstörde det mycket. Samtidigt har jag förståelse för att man fattar det här beslutet, med tanke på läget som råder.

Tror du att motivationen bland spelare och ledare påverkas av detta?

– Ja, problemet blir ju att hålla motivationen uppe och det kan bli svårt. Visserligen har vi varit hyfsat med folk på träningarna de senaste gångerna, men ibland får man pusha på lite extra. Vi tränar tre gånger i veckan för tillfället och försöker köra både fys och taktik, med uppspel och så vidare. 

Robin Blomberg, tränare i Frödinge/Brantestad SK dam:

– Jag tycker att det är ett rätt beslut, men ett beslut som borde ha kunnat komma för länge sedan. Det hade varit lättare att få det i ett tidigare skede. Jag tror att ovissheten har varit det värsta för spelarna, att inte veta när man ska spela. Nu tror jag att det kan bli fler positiva effekter än negativa och jag tror inte att vi får mindre motiverade fotbollsspelare, snarare tvärtom. Sportsligt hade det så klart varit mer rättvist med dubbelmöten.

Hur resonerar ni kring träningsverksamheten framöver?

– Vi har faktiskt haft uppehåll i två veckor nu, på grund av smittspridningen. Inom laget har vi klarat oss bra och har inte haft något fall de senaste månaderna. Vi hade två fall i vintras när vi började träna, men annars har vi varit fria från det. Nu får vi se hur vi gör framöver. Det finns absolut möjlighet att vi förlänger uppehållet i och med det här beskedet. Det är fotbollssektionen som bestämmer över det, så jag har inte varit iblandad i den diskussionen.

Jan Johansson, tränare i IF Hebe:

– Ett jättebra beslut, jag kan inte säga något annat. Man hade dock kunnat besluta det tidigare. Vi har tagit ett träningsuppehåll och inte tränat på hela månaden, för vi kände inte att det var värt att träna vidare. Nu får vi ta en ny diskussion om hur vi gör, när vi har ett beslut att rätta oss efter. Tidigare har man på ett sätt varit tvungen att träna eftersom förbundet räknat med att kunna dra igång i maj. 

Hur påverkas din motivation av att det blir enkelserie igen?

– Det vill jag knappt säga, haha. Nej, men man försöker se positivt på det som finns, även om man får sig en smäll av det. Man tröttnar lite, men man får göra det bästa av det.

Alicia Strand, spelare i Tjust IF och tidigare i Vimmerby IF:

– Det är jättetråkigt så klart, men väntat. Jag hade ställt in mig på enkelserie, men nu är jag spelsugen och längtar efter att få spela match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!