Regionen ska stötta fler företag

4,8 miljoner kronor ska omvandlas till stödinsatser till företag som påverkats av covid-19 i länet. Bland annat öppnas möjligheten till extra stöd för extern rådgivning upp på nytt.

Kalmar län 5 augusti 2020 22:00

Enligt ett pressmeddelande från Region Kalmar så går regionen in med halva beloppet på 2,4 miljoner kronor. Den andra hälften är EU-medel som kommer från den regionala fonden Småland och Öarna. 

– Det är dels akuta insatser och omställning inför framtiden, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör, om vad pengarna ska gå till.

Tre miljoner läggs på akuta insatser i form av extra stöd till extern rådgivning. I våras fanns den möjligheten och så många som 280 ansökningar kom in. Nu öppnas möjligheten upp igen och kommer hållas öppen tills pengarna är slut. 

– Det har varit dels en stor spridning geografiskt, vilket vi är glada för och också stor spridning bland olika branscher, men en viss övervikt mot service till exempel detaljhandel, frisörer och restauranger, berättar Nilsson om vilka företag som utnyttjade möjligheten att söka stöd för experthjälp i våras. 

Företag på upp till 20 anställda har möjlighet att få det 100-procentiga stödet som ligger på ett belopp om max 8000 kronor. Bland de som fått stödet i våras har många utnyttjat experthjälpen för att anlita revisorer för att få hjälp med bland annat genomgång och tillämpning av statliga krispaket och regelverk och andra ekonomiska frågor. 

1,8 miljoner används för att rusta företagare inför framtiden genom utbildningar inom affärsutveckling för besöksnäringen och olika framtids-seminarium. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Sofie OlssonSofie Olsson
Ämnen du kan följa
Coronautbrottet - Näringsliv
Vimmerby

Tuff start för Mr Burger: "Tappat 60 procent"

Rimforsa

Fördubblad trafik på kanalen - "Slagit igenom fullt ut"

Södra Vi

Fyra månader efter varslet - nu behöver man nyanställa

Kisa

Efter toapappershysterin: "Spräcker en magisk gräns"

Vimmerby

Försiktig optimism bland Vimmerbys näringsliv

Visa fler
Läs mer!
Södra Vi

Larmbolaget såg eldslågor i villan

Vimmerby

Shopping med avstånd på tjejkväll

Fotboll

Veckans elva: De tar plats i vårt lag

Hultsfred

Hemester: Satsningen blev en fullträff

Hultsfred

Största investeringen nånsin: Barnen greppade spadarna

Visa fler