Rektorn: "Vi har skickat brev till föräldrarna"

Jessica Andersson Landholm, rektor på Lindblomskolan, ser mycket allvarligt på torsdagens händelse där det eldades på en toalett.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-03-19 09:43

Brandlarmet gick klockan 11:30 på torsdagen. Då hade någon eldat papper i ett handfat och skolan utrymdes. 

– Vi har tagit upp händelsen med eleverna och betonat hur allvarligt det är med brand, säger Jessica Andersson Landholm. Vi kommer också att jobba vidare i klasserna med den här frågan.

Skolan har också tagit kontakt med kommunens säkerhetssamordnare och fått veta att det finns ett framtaget studiematerial för att förebygga bränder. 

– Vi har också skickat brev hem till föräldrarna, men det verkar inte som om någon sett eller hört något, säger Jessica Andersson Landholm.

Hon berättar också att personalen har fått en brandutbildning i förebyggande syfte, och mer kommer det att bli nu på förekommen anledning.

Det faktum att ingen hört eller sett vad som hänt skapar en viss oro på skolan. De egna efterforskningarna har inte lett någonstans.

Skolan ser som sagt mycket allvarligt på det inträffade. Inte minst då det finns erfarenheter av en mycket omfattande brand på Lindblomskolan för några år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!